ΑΘΗΝΑ
04:23
|
19.04.2024
«Καμία ανοχή στους παιδοβιαστές και τη συγκάλυψη, να μην βρεθεί κανένα παιδί μόνο απέναντι στα κυκλώματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση στον σταθμό Σεπολίων του μετρό και πορεία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα για το θέμα το παιδοβιασμού και της εμπορίας του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Το αγωνιστικό κάλεσμα απηύθυνε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη. Οι συλλογικότητες, οι οποίες απαρτίζουν την Επιτροπή και στέκονται στο πλευρό της οικογένειας απαιτούν «καμία ανοχή στους παιδοβιαστές και τη συγκάλυψη, να μην βρεθεί κανένα παιδί μόνο απέναντι στα κυκλώματα, άμεση αποφυλάκιση της μητέρας της 12χρονης καθώς και κρατική μέριμνα για την υλική, ψυχοκοινωνική στήριξη του θύματος και της οικογένειας».

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι κράτος και δημοτική αρχή έχουν δείξει πλήρη αδιαφορία για την ψυχοκοινωνική φροντίδα και την εκπαίδευση της 12χρονης και των αδελφών του ενώ και η οικογένεια φαντάζει καταδικασμένη σε βαθύτερη φτωχοποίηση. Παράλληλα, σημειώνει ότι η αστυνομία προχωράει µε παραδειγματική αργοπορία και καθυστέρηση στην έρευνα της υπόθεσης και πως ήδη πολλά στοιχεία έχουν συγκαλυφθεί. Επίσης τονίζει ότι ο τρόπος µε τον οποίο έρχονται τα νέα στοιχεία στην επιφάνεια, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα νέο βασανιστήριο για το ανήλικο κορίτσι καθώς οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από την αστυνομία είναι εξουθενωτικές πολύωρες ανακρίσεις στη ΓΑ∆Α.

«Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση, υπάρχει η άνοιξη του κόσμου της γειτονιάς αλλά και από άλλες γειτονιές, από σωματεία, φεμινιστικές και τοπικές συλλογικότητες που συμπαραστέκονται έμπρακτα στην οικογένεια, που στηρίζουν και που δημιουργούν εκείνη την άγρυπνη φωνή που δε θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη και θα σπάσει την ομερτά µμέσα στη γειτονιά αλλά και έξω από αυτή. Επιμένουμε να δηλώνουμε ότι ούτε η 12χρονη, ούτε κανένα άλλο θύμα δεν είναι µόνο του απέναντι σε αυτά τα κυκλώματα. Η δύναµη µας θα τους σαρώσει», τονίζεται στο κάλεσμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα