ΑΘΗΝΑ
05:57
|
20.04.2024
Η ινδική κυβέρνηση αντιτίθεται στην αναγνώριση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ανέφερε σε κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο την Κυριακή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ινδική κυβέρνηση αντιτίθεται στην αναγνώριση των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ανέφερε σε κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο την Κυριακή, καλώντας το δικαστήριο να απορρίψει τις αμφισβητήσεις του τρέχοντος νομικού πλαισίου που κατατίθενται από ζευγάρια LGBT.

Το Υπουργείο Νομικής πιστεύει ότι ενώ μπορεί να υπάρχουν διάφορες μορφές σχέσεων στην κοινωνία, η νομική αναγνώριση του γάμου είναι για ετεροφυλόφιλες σχέσεις και το κράτος έχει έννομο συμφέρον να το διατηρήσει, σύμφωνα με την κατάθεση που είδε το Reuters, η οποία δεν έχει γίνει δημόσια.

Η πρόθεση της υφιστάμενης νομοθεσίας «περιοριζόταν στην αναγνώριση μιας έννομης σχέσης γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που εκπροσωπούνται ως σύζυγοι».

Τουλάχιστον τέσσερα γκέι ζευγάρια τους τελευταίους μήνες ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει τους γάμους ομοφυλόφιλων, θέτοντας το υπόβαθρο για τη νομική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα