ΑΘΗΝΑ
22:14
|
07.05.2024
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για διαμαρτυρία σε πολλές πόλεις της χώρας. Από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα έως το Ηράκλειο και τα Χανιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για διαμαρτυρία σε πολλές πόλεις της χώρας. Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και ο κόσμος συνεχίζει να κατεβαίνει στους δρόμους, απαιτώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη.

Κουτσούμπας: Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το μεγάλο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων που είναι σε εξέλιξη.

Μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας στις 11.30 από το πέταλο της οδού Αριστοτέλους. Η πορεία έφτασε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εκπροσώπους των εργαζομένων και των φοιτητών. Ο συνεργάτης του Κοσμοδρομίου Αλέκξανδρος Ζήλος ήταν εκεί:

Η συγκέντρωση έληξε πριν λίγο, περίπου στις 13.30.

Συγκέντρωση στη Λάρισα 

Νέα συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, την οποία διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αρκετές συλλογικότητες και μαθητές των σχολείων.

Νεολαία και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το δυστύχημα στα Τέμπη, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα, αλλά και προβάλλοντας αιτήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των πολιτικών που εφαρμόζονται. Η σημερινή διαδήλωση είναι συνέχεια της πολύ μεγάλης σε όγκο πορείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο πλαίσιο της απεργίας, όπου μαθητές, νέοι και εργαζόμενοι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για το δυστύχημα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπου συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι, επανέλαβαν την απαίτηση όπως είπαν, της κοινωνίας, για απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι συγκεντρωμένοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συνδικάτων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, τόνισαν ότι δεν θα αφήσουν τις διαμαρτυρίες «για να μην ξεχαστεί η τραγωδία», έστειλαν μήνυμα κατά των ιδιωτικοποιήσεων ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή, στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 16 Μαρτίου. 


Οι συγκεντρωμένοι, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα