ΑΘΗΝΑ
14:56
|
20.04.2024
Την Τετάρτη, με την παρουσίαση του προϋπολογισμού της κυβέρνησης Σούνακ, η μεγαλύτερη απεργιακή μάχη των τελευταίων ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες νέοι γιατροί ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα τριήμερη απεργία στα βρετανικά νοσοκομεία ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις, και διαμαρτυρόμενοι για την εργασιακή εξουθένωση, καθώς ξεκινάει μια εβδομάδα που όλα δείχνουν πως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την κυβέρνηση Σούνακ.

Την ίδια ώρα που τα βρετανικά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες καθυστερήσεις στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών, με λίστες αναμονής ασθενών που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξανά, η Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA), η οποία εκπροσωπεί γιατρούς και φοιτητές ιατρικής, λέει ότι η αμοιβή για επισκέψεις κατ’ οίκον μειώθηκε κατά περισσότερο από ένα τέταρτο τα τελευταία 15 χρόνια και ότι τα μέλη της ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της απεργίας.

Η απεργία αναμένεται να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο Οι αποχωρήσεις από τους κατώτερους γιατρούς από τη Δευτέρα θα ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στο κρατικά χρηματοδοτούμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, το οποίο βιώνει απεργιακά κύματα από νοσηλευτές, εργαζόμενους στα ασθενοφόρα και λοιπό προσωπικό.

Το Σάββατο, χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους Λονδρέζικους δρόμους με τελικό προορισμό την κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού για να στηρίξουν τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που απεργούν, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται, εδώ και μήνες, αντιμέτωπη με ένα ογκούμενο απεργιακό κύμα.

Εκτός από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους, βοηθητικό προσωπικό των αεροδρομίων, συνοριοφύλακες, εξεταστές οδήγησης, οδηγοί λεωφορείων και ταχυδρομικοί υπάλληλοι απαιτούν με επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις υψηλότερους μισθούς, για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό που τον Ιανουάριου κυμάνθηκε στο 10,1% με μικρή πτώση από το 11,1% του Νοεμβρίου που αποτελεί υψηλό 40ετίας για την βρετανική οικονομία.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, η Τετάρτη, η μέρα που η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της, αναμένεται ότι θα είναι μία από τις σημαντικότερες ημέρες εργατικής κινητοποίησης τις τελευταίες δεκαετίες καθώς δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, οδηγοί του μετρό, δημοσιογράφοι του BBC και άλλοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν και να διαδηλώσουν στους δρόμους του Λονδίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα