ΑΘΗΝΑ
06:44
|
02.05.2024
Ο Φρέντι είναι ένας από τους ισχυρότερους κυκλώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στο νότιο ημισφαίριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήττοντας τη Νότια Αφρική για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, ο κυκλώνας Φρέντι σκότωσε περισσότερους από 60 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες στο Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη.

Ο Φρέντι είναι ένας από τους ισχυρότερους κυκλώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στο νότιο ημισφαίριο και θα μπορούσε να είναι ο μεγαλύτερης διάρκειας τροπικός κυκλώνας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Έπληξε το κέντρο της Μοζαμβίκης το Σάββατο, ξεριζώνοντας στέγες από κτίρια και προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες γύρω από το λιμάνι του Κελιμάν πριν κινηθεί προς το Μαλάουι, όπου εξαπέλυσε καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις.

Στο κύριο εμπορικό κέντρο του Μαλάουι, το Μπλαντιρέ, το κεντρικό νοσοκομείο είχε παραλάβει τουλάχιστον 60 πτώματα μέχρι νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, είπε στο Reuters η διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη χώρα, προσθέτοντας ότι περίπου 200 τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Οι τραυματισμοί προέκυψαν από πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις και ξαφνικές πλημμύρες, είπε. «Πολλά σπίτια είναι από λάσπη με τσίγκινες στέγες. Έτσι, οι στέγες πέφτουν στα κεφάλια των ανθρώπων».

Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι τουλάχιστον 66 άνθρωποι στο Μαλάουι έχουν σκοτωθεί, 93 έχουν τραυματιστεί και 16 αγνοούνται.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα