ΑΘΗΝΑ
01:41
|
06.05.2024
Ζήτησε να ενημερωθεί για όλα τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα από το 2008 προκειμένου να εξακριβώσει εάν και ποιες ποινικές ευθύνες αποδόθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα στοιχεία για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της τελευταίας 15ετίας σε όλο το δίκτυο ζήτησε σήμερα εγγράφως από την διοίκηση του ΟΣΕ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος προκειμένου να ενημερωθεί επακριβώς για το πόσα θανατηφόρα δυστυχήματα έγιναν, πόσα θύματα προκάλεσαν και εάν και ποιες ποινικές ευθύνες αποδόθηκαν.

Κοντολογίς ο Ντογιάκος εμφανίζεται διατεθειμένος να επαναξιολογήσει εάν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν «πραγματικές» ή εάν θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά και άλλα άτομα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνα για τους χειρισμούς τους.

Πριν μερικές μέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει το φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα του 2017 στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης που είχε προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Παράλληλα ο επικεφαλής της λεγόμενης «Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος», Χαράλαμπος Βουρλιώτης αναβάθμισε τον έλεγχο στις συμβάσεις του ΟΣΕ σε βάθος 15ετίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα