ΑΘΗΝΑ
16:37
|
20.04.2024
Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της πρωτεύουσας, διαμαρτυρήθηκαν για την ακρίβεια και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν χθες Κυριακή στους δρόμους της πρωτεύουσας της Μολδαβίας, απαιτώντας από την κυβέρνηση να καλύψει πλήρως το κόστος των λογαριασμών ενέργειας για τη χειμερινή περίοδο και απαιτώντας από τη φιλοδυτική πρόεδρο Μάγια Σαντού «να μην εμπλέξει τη χώρα σε πόλεμο».

Η αστυνομία έστησε οδοφράγματα και χρησιμοποίησε βία προκειμένου να εμποδίσει τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την έδρα της κυβέρνησης και προχώρησε σε 54 συλλήψεις, ενώ σε πολλά λεωφορεία με διαδηλωτές από άλλα μέρη της χώρας απαγορεύτηκε η είσοδος στην πρωτεύουσα.

Το κεντρικό μήνυμα της διαμαρτυρίας ήταν «Ζητάμε από την κυβέρνηση να πληρώσει τους λογαριασμούς μας», καθώς περισσότεροι από 700.000 πολίτες της Μολδαβίας η οποία έχει πληθυσμό 2,6 εκατομμύρια, έχουν υπογράψει αίτημα με το οποίο απαιτούν από την κυβέρνηση να καλύψει τους λογαριασμούς τους για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Η διαμαρτυρία ήταν μία από τις πολλές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από κάλεσμα της ομάδας «Κίνημα για το Λαό», που υποστηρίζεται από το φιλικό προς τη Ρωσία Κόμμα Shor, το οποίο κατέχει έξι έδρες στο νομοθετικό σώμα των 101 εδρών της χώρας.

«Γιατί οι δυτικοί εταίροι της Μολδαβίας υποστηρίζουν τη Μάγια Σαντού, αλλά κλείνουν τα μάτια όταν οι πολίτες εμποδίζονται να φτάσουν σε κυβερνητικά κτίρια για να διαδηλώσουν τις ανάγκες τους;», αναρωτήθηκε μιλώντας στην συγκέντρωση η Μαρίνα Τάουμπερ, εκ μέρους του κόμματος Shor και ζήτησε από την κυβέρνηση να περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες, προκειμένου να κατευθύνει μέρος των χρημάτων στην ανάπτυξη και τη στήριξη της κοινωνίας.

Από την πλευρά της φιλοδυτικής κυβέρνησης, η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε ως «ακόμα μια προσπάθεια της Μόσχας να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη Μολδαβία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα