ΑΘΗΝΑ
08:00
|
03.05.2024
«Προσευχόμαστε να αλλάξει ο Θεός τη γνώμη των ανθρώπων που θέλουν οι αδελφοί μας να φύγουν από το μοναστήρι τους».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σήμερα, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, τα σύννεφα πύκνωσαν πάνω από την ιερή κατοικία», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ονούφριος στο κήρυγμά του ανήμερα της Συνόδου των Σεβασμιωτάτων Πατέρων Κιέβου-Πετσέρσκ. Ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ζήτησε από το ποίμνιο να προσευχηθεί «για να αλλάξει ο Κύριος τη γνώμη εκείνων που θέλουν οι αδελφοί μας να φύγουν από την ιερά μονή, για να συνεχίσει να καίει εδώ το καντήλι της προσευχής», όπως ανακοίνωσε το τμήμα Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Λάβαμε μια επιστολή που δηλώνει ότι αρνούνται να συνεχίσουν να υπογράφουν τη σύμβαση μίσθωσης μαζί μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τη Λαύρα, να την εκκενώσουμε», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Πιστοί στη λειτουργία κατά της έξωσης από το μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου:

Ο επικεφαλής της OOE σημείωσε: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια, αλλά ξέρουμε ένα πράγμα – αυτή η Λαύρα χτίστηκε από τους πιστούς της Εκκλησίας μας, της Εκκλησίας μας. Δεν υπήρχε άλλος τότε. Μετά έπεσε σε παρακμή κατά την περίοδο της σοβιετικής εξουσίας, όταν υπήρχε μαχητικός αθεϊσμός και είχαμε ένα σωρό ερείπια το 1988. Και πάλι η Εκκλησία μας ανοικοδόμησε αυτή την άγια κατοικία. Και πιστεύουμε ότι είναι άδικο να μην μας δίνεται η άδεια να λειτουργήσουμε σε αυτόν τον ιερό τόπο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος, επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες να πείσουν την Ουκρανία να σταματήσει την καταστολή εναντίον μιας «ιστορικά ευθυγραμμισμένης με τη Ρωσία πτέρυγας της εκκλησίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε την περασμένη Παρασκευή προθεσμία στην ΟΟΕ να εγκαταλείψει το σχεδόν χιλίων ετών μοναστηριακό συγκρότημα «Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου», με πρόσχημα την «παραβίαση των συμφωνηθέντων όρων σχετικά με τη χρήση της κρατικής περιουσίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα