ΑΘΗΝΑ
08:35
|
05.05.2024
Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Τκατσένκο, δήλωσε επίσης, ότι θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστός έλεγχος για αυτά τα λείψανα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης Τκατσένκο, στοχαζόμενος τη μελλοντική μοίρα του μεγάλου ορθόδοξου ιερού και των μοναχών, που εκδιώχθηκαν από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, αποκάλεσε τα λείψανα των μοναχών Περτσέσκι «μουσειακά εκθέματα». 

Αυτό ακριβώς είπε στον αέρα του τηλεμαραθώνιου ο υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης Τκατσένκο, όπως αναφέρει το Τμήμα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του UOC.

«Θα ήθελα να τονίσω, για κάθε ενδεχόμενο, ότι εκτός από ακίνητα, υπάρχουν και μουσειακά εκθέματα, περισσότερα από 800 δείγματα, μεταξύ των οποίων και λείψανα αγίων, που δόθηκαν για χρήση μοναχών και θα υπάρχει ξεχωριστός έλεγχος σχετικά με αυτά».

Με αυτά τα λόγια, ο υπουργός υποτίθεται ότι θα «προστατεύει» τα λείψανα από τους μοναχούς και προειδοποιεί για ποινική ευθύνη σε περίπτωση που «τα μουσειακά εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων των λειψάνων, με κάποιο τρόπο, μεταφερθούν σε άλλη τοποθεσία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: καμιά συμφωνία δεν επετεύχθη μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Ελεύθερος ο αστυνομικός από τις Ισραηλινές αρχές κατόπιν παρέμβασης του ΥΠ.ΕΞ.

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα