ΑΘΗΝΑ
02:54
|
27.07.2024
Μια πρωτοβουλία καλλιτεχνών, σπουδαστών και εργαζομένων στον χώρο της Τέχνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το μήνυμα ««Οι Ζωές μας Μετράνε» ξεδιπλώθηκε με πανό σήμερα το πρωί στον βράχο της Ακρόπολης.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε καλλιτέχνες, σπουδαστές/ριες κι εργαζόμενοι/ες στον χώρο της Τέχνης με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών αλλά και τον συνεχιζόμενο αγώνα του κλάδου για την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος 85, το οποίο υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο της παρέμβασης στην Ακρόπολη:

Εδώ και πάνω από δύο μήνες οι καλλιτέχνες βρισκόμαστε σε διαρκείς κινητοποιήσεις, καταλήψεις κρατικών θεάτρων, διαδηλώσεις. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στην ολοένα και αυξανόμενη επιβολή των ιδιωτικών κολλεγίων ως φορέων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, ενάντια στη συνολική υποτίμηση της τέχνης και του πολιτισμού, μαχόμενοι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και της κατάκτησης της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και της ζωής μας συνολικά.

Η απάντηση της κυβέρνησης στον αγώνα μας υπήρξε αισχρή, γεμάτη επίπλαστες εγγυήσεις και προεκλογικές αοριστολογίες. Στην νεοφιλελεύθερη πρακτική της ήρθε να προστεθεί και η δολοφονική αμέλεια κράτους και κεφαλαίου που κόστισε την ζωή σε 57 ανθρώπους μετά την μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Σύσσωμη η εργατική τάξη κατακλύει τους δρόμους φωνάζοντας μαζικά ‘αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές’. Οι διαδηλώσεις καταπνίγονται με χημικά και η κυβέρνηση ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους για το δυστύχημα, μην αναλαμβάνοντας την ευθύνη της.

Εάν η Ελλάδα είναι, πράγματι, η γενέτειρα της Δημοκρατίας, σήμερα στεκόμαστε ακριβώς μπροστά από το μεγαλύτερο σύμβολό της, φωνάζοντας όλες και όλοι ‘οι ζωές μας μετράνε’.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Λαμπρή γιορτή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα