ΑΘΗΝΑ
20:39
|
19.04.2024
Οι ελλείψεις αφορούν συστήματα ζεύξης δεδομένων, δηλαδή συμπληρωματικά συστήματα επικοινωνίας ανάμεσα στο πιλοτήριο και στους πύργους ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τον εντοπισμό κρίσιμων ελλείψεων σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και προσωπικό στους πύργους ελέγχου αεροδρομίων ελληνικών νησιών, στο φόντο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και γι’ αυτό το θέμα καθώς είχε ήδη παραπέμψει την Ελλάδα για κενά στην ασφάλεια πτήσεων από τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ στις 15 Ιουλίου 2022 είχε παραπέμψει όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και τη Μάλτα και τη Σλοβακία, για ελλείψεις σε συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας πτήσεων τα οποία οι χώρες είναι υποχρεωμένες να έχουν προμηθευτεί.

Οι ελλείψεις αφορούν συστήματα ζεύξης δεδομένων, δηλαδή συμπληρωματικά συστήματα επικοινωνίας ανάμεσα στο πιλοτήριο και στους πύργους ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Προ ημερών ο Γιώργος Κωνσταντινάκης, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιών (FISO) ΥΠΑ, είχε καταγγείλει προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων λόγω υποστελέχωσης του κλάδου που παρέχει υπηρεσία πληροφοριών πτήσης, εφάμιλλης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, στα 15 μικρά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στα 10 από αυτά τα αεροδρόμια, υπηρετεί στον πύργο ελέγχου μόνο ένα άτομο και «παρότι η κατάσταση το καλοκαίρι αλλάζει, το πολύ να προστεθεί άλλο ένα άτομο». Μία τέτοια περίπτωση είναι το αεροδρόμιο της Σύρου που «παραμένει με ένα άτομο και εάν του συμβεί οτιδήποτε, κλείνει το αεροδρόμιο».

Ο Κωνσταντινάκης τόνισε επίσης:

«Εδώ και δύο χρόνια, από τότε που αναλάβαμε σαν σύλλογος αλλά και οι προηγούμενοι συνάδελφοι, έχουμε ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών και τη διοίκησή μας για την υποστελέχωση, λόγω συνταξιοδότησης. Αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει 110 άτομα για 40 αεροδρόμια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα