ΑΘΗΝΑ
03:00
|
27.04.2024
Η επίσκεψη του Σι στη Μόσχα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και την επόμενη κιόλας εβδομάδα, ανέφεραν Wall Street Journal και Reuters.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, για πρώτη φορά από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ανέφερε σήμερα η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η «εικονική συνάντηση» με τον Ζελένσκι πιθανότατα θα γίνει μετά την επίσκεψη του Σι στη Μόσχα, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και την επόμενη κιόλας εβδομάδα, σημείωσε η εφημερίδα.

Η επικείμενη επίσκεψή του στη Ρωσία, η οποία επιβεβαιώθηκε επίσης από το Reuters νωρίτερα σήμερα, πρόκειται να γίνει το πρώτο ταξίδι του Σι στο εξωτερικό από τότε που εξασφάλισε μια τρίτη θητεία ως ηγέτης της Κίνας.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Κίνα παρουσίασε τον δικό της οδικό χάρτη 12 σημείων για το άνοιγμα ενός δρόμου προς την ειρήνη στην Ουκρανία. Το Πεκίνο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενθαρρύνει τις προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση της κρίσης και προέτρεψε και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης να «παραμείνουν ορθολογικές και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Το ειρηνευτικό σχέδιο έτυχε ψυχρής υποδοχής στη Δύση, με κορυφαίους αξιωματούχους ουσιαστικά να το απορρίπτουν. Για παράδειγμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ισχυρίστηκε ότι το Πεκίνο δεν έχει την «αξιοπιστία» για να καταθέσει προτάσεις. λόγω του ότι δεν έχει «καταδικάσει» τη Ρωσία. Παρόμοια διάθεση εξέφρασε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία κατηγόρησε το Πεκίνο ότι «παίρνει πλευρά» στη σύγκρουση και υποστηρίζει τη Μόσχα.

Οι πιθανές διαπραγματεύσεις αναμένεται να αποτελέσουν ένα περαιτέρω προχώρημα για τις προσπάθειες του Πεκίνου να γίνει μεσολαβητής στη σύγκρουση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα