ΑΘΗΝΑ
16:46
|
02.05.2024
Σχέδια για την κατάργηση του 20% των θέσεων εργασίας της ιταλικής θυγατρικής του βρετανικού ομίλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διεύθυνση της Vodafone Italia ανακοίνωσε, χθες Δευτέρα, πως έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα προκειμένου να καταργηθούν 1.000 θέσεις εργασίας, με σκοπό να μειωθούν τα λειτουργικά της κόστη και να αντιμετωπιστεί ο ισχυρός ανταγωνισμός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στη χερσόνησο.

«Η δραστική μείωση των τιμών» που προκαλεί η «εξαιρετική πίεση του ανταγωνισμού» έχει οδηγήσει σε «μεγάλη μείωση του τζίρου και των περιθωρίων κέρδους στον τομέα των τηλεπικοινωνιών», ενώ βαραίνει και «η ενεργειακή κρίση», ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τα «αναπτυξιακά σχέδιά του».

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης ανησυχεί ξεκάθαρα τα συνδικάτα (Fistel Cisl και Slc Cgil) που έχουν ήδη εκδώσει δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρουν ότι οι περικοπές που σχεδιάζει η εταιρία αποτελούν ακόμα μια «απόδειξη ενός λανθασμένου μοντέλου για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών».

Η Vodafone Italia, θυγατρική του βρετανικού ομίλου με προσωπικό περίπου 5.700 εργαζόμενους που κατέχει το 28,58% της αγοράς κινητής και το 16% σταθερής τηλεφωνίας στη χώρα, κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών της κατά 1,8% στα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2021-2022.

Η μητρική εταιρία απέρριψε τον Φεβρουάριο του 2022 προσφορά 11,25 δισ. ευρώ της γαλλικής ανταγωνίστριάς της Iliad για την εξαγορά της Vodafone Italia, κρίνοντας πως η εξέλιξη αυτή δεν θα ήταν «προς το συμφέρον των μετόχων» της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα