ΑΘΗΝΑ
23:52
|
11.05.2024
Ελλείψεις σε μέτρα πυρασφάλειας, αδυναμία επικοινωνίας μέσω ασυρμάτου και προβλήματα στις εξόδους διαφυγής και τον εξαερισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή 57 επιβατών της επιβατικής αμαξοστοιχίας λίγο έξω από τη Λάρισα, θα ήταν πολύ χειρότερο αν είχε συμβεί μέσα σε κάποιο από τα 18 τούνελ τα οποία διασχίζουν τα τρένα στη διαδρομή τους από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, επεσήμαναν από την αρχή ειδικοί.

Όπως αναφέρθηκε σε χθεσινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, 15 από τα τούνελ του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου είναι από προβληματικά έως ακατάλληλα όπως αποδείχτηκε από αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σχεδόν σε όλες τις σήραγγες του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας που έχουν μήκος πάνω από 1.000 μέτρα διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα πυρασφάλειας, αδυναμία επικοινωνίας μέσω ασυρμάτου και τηλεφώνων, προβλήματα στις εξόδους διαφυγής και στον εξαερισμό, ενώ η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων δεν είναι απρόσκοπτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα