ΑΘΗΝΑ
12:43
|
28.04.2024
Ένα από τα πρόσωπα έχουν τεθεί από τους πρώτους στο στόχαστρο της έρευνας είναι ο διευθύνων σύμβουλος της SVB, Γκρεγκ Μπέκερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα ξεκίνησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για τα αίτια που προκάλεσαν την κατάρρευση της 16ης μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ, Silicon Valley Bank (SVB),  αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times (ΝΥΤ) δίχως ωστόσο να είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιους στόχους αφορά η έρευνα των Αμερικανών οικονομικών εισαγγελέων.

Σε πρώτη φάση θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ερευνούν τις πωλήσεις μετοχών της εταιρείας από διευθυντικά στελέχη της τράπεζας, λίγες εβδομάδες πριν από την κατάρρευση, που τους επέφεραν κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων. Ένα από τα πρόσωπα έχουν τεθεί από τους πρώτους στο στόχαστρο της έρευνας είναι ο διευθύνων σύμβουλος της SVB, Γκρεγκ Μπέκερ, που πούλησε μετοχές αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου ένα 15ήμερο πριν την κατάρρευση των μετοχών του ομίλου SVB Financial Group και της τράπεζας.

Ο Μπέκερ πούλησε 12.451 μετοχές στις 27 Φεβρουαρίου για 3,6 εκατομμύρια δολάρια, με μέση τιμή 287,42 δολάρια η κάθε μία.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΝΥΤ επισημαίνεται πως η γρήγορη αντίδραση της κυβέρνησης και των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών φάνηκε να καθησυχάζει σε πρώτη φάση τους καταθέτες, παρά το πρόσφατο κύμα μαζικών αναλήψεων από μικρότερες τράπεζες ώστε να αποτραπεί προς το παρόν η μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα