ΑΘΗΝΑ
20:21
|
26.04.2024
Ο Γιοσικάζου Χιγκατσιτάνι είναι γνωστός στην Ιαπωνία με το όνομα GaaSyy στο YouTube, στο οποίο ανεβάζει κουτσομπολίστικα βίντεο με διασημότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γιοσικάζου Χιγκατσιτάνι, γνωστός Ιάπωνας YouTuber που έγινε βουλευτής στη χώρα του, εκδιώχθηκε από τους συναδέλφους του βουλευτές στη Γερουσία, επειδή δεν πήγε ποτέ… στη δουλειά του, δηλαδή στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιοσικάζου Χιγκατσιτάνι δεν έχει παρευρεθεί ούτε μια μέρα στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, από τότε που εξελέγη στο αξίωμα πριν από επτά μήνες. Για αυτό τον λόγο, η πειθαρχική επιτροπή του κοινοβουλίου του αφαίρεσε την ιδιότητά του ως βουλευτής λόγω της συνεχιζόμενης απουσίας.

Ο Γιοσικάζου Χιγκατσιτάνι είναι ευρέως γνωστός στην Ιαπωνία με το όνομα GaaSyy στο YouTube, στο οποίο είναι διάσημος για τα κουτσομπολίστικα βίντεό του με διασημότητες της χώρας.

Η αποβολή ενός βουλευτή είναι η πιο αυστηρή τιμωρία που μπορεί να λάβει ένας νομοθέτης στην Ιαπωνία και αυτό έχει συμβεί μόνο δύο φορές από το 1950. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ένας βουλευτής στην Ιαπωνία διαγράφεται λόγω συνεχιζόμενης απουσίας.

Το επιμελητήριο πρόκειται να επισημοποιήσει την απόφαση αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής ο Γιοσικάζου Χιγκατσιτάνι αρνείται να παραστεί στο κοινοβούλιο, επειδή φοβάται ότι θα συλληφθεί για καταγγελίες απάτης και για συκοφαντική δυσφήμιση από διασημότητες. Ενώ, την περασμένη εβδομάδα, το κοινοβούλιο είχε ζητήσει από τον Γιοσικάζου Χιγκατσιτάνι να πετάξει μέχρι το Τόκιο, με σκοπό να ζητήσει αυτοπροσώπως συγγνώμη στην αίθουσα για την απαράδεκτη απουσία του. Οι νομοθέτες τον είχαν προειδοποιήσει, ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του ευκαιρία.

Ωστόσο, ο YouTuber βουλευτής δεν εμφανίστηκε ούτε στην ολομέλεια. Αντίθετα, ανακοίνωσε στο κανάλι του στο YouTube, ότι θα πήγαινε στην Τουρκία και ότι σχεδίαζε να δωρίσει τον μισθό του, για την ανακούφιση των ανθρώπων που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς.

Η απουσία του εξόργισε τη Γερουσία της Ιαπωνίας, με τα μέλη της να ψηφίζουν υπέρ της αποβολής του Γιοσικάζου Χιγκατσιτάνι από τη Βουλή. Ο μοναδικός υποστηρικτής του πρώην βουλευτή ήταν ένας συνάδελφός του από το κόμμα, ο Χαμάντα Σαντόσι, ο οποίος υποστήριξε, ότι η αποβολή του Χιγκατσιτάνι ήταν παράνομη.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα