ΑΘΗΝΑ
16:30
|
21.09.2024
Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τον «κανονισμό για τα δεδομένα» ("Data Act") παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με τον «κανονισμό για τα δεδομένα» (“Data Act”) παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος τόνισε:

«Με τον “κανονισμό για τα δεδομένα” τα μονοπώλια του κλάδου δεν θα έχουν μόνο την δυνατότητα να καταγράφουν, να αποθηκεύουν, να αναλύουν και να αξιοποιούν τα δεδομένα των χρηστών, όπως μέχρι σήμερα κάνουν χάρη στην σχετική οδηγία που ψήφισαν στην Ελλάδα από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέρα25.

Πλέον, στα πλαίσια της ευρωενωσιακής “αγοράς δεδομένων”, τα ευρωπαϊκά μονοπώλια θα μπορούν να τα μεταπωλούν σε τρίτους, σαν τμήμα του εμπορικού προϊόντος ή των υπηρεσιών τους, έχοντας στήριγμα το Ταμείο Ανάκαμψης δηλαδή τα χρήματα του λαού.

Στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με ΗΠΑ και Κίνα και των ανακατατάξεων που συμβαίνουν, πολλαπλασιάζονται οι απολύσεις στους επιχειρηματικούς κολοσσούς του κλάδου όπως πχ σε “Google”, “Facebook”, “Amazon”, “Twitter”, συντελούνται πτωχεύσεις τραπεζών που συνδέονται και με τον κλάδο και τα βάρη τους θα τα μετακυλήσουν και πάλι στους λαούς.

Το συμπέρασμα είναι ότι Ε.Ε. και καπιταλιστική αγορά είναι ασύμβατη με κάθε προστασία των δεδομένων. Η πάλη για ψηφιακές τεχνολογίες στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ενάντια στο σκοτεινό πλαίσιο φακελώματος, επομένως συνδέεται με τον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Κίνα: Εκτόξευση έξι νέων δορυφόρων στο Διάστημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα