ΑΘΗΝΑ
13:12
|
05.05.2024
Παρότι η αλ Σαμπάμ, έχει εξοστρακιστεί από τα αστικά κέντρα, διατηρεί ερείσματα στην επαρχία και συνεχίζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας τοπικός κυβερνήτης, σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα, Τρίτη, στη νοτιοδυτική Σομαλία.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης Γκέντο, στην οποία σημειώθηκε η επίθεση, ένας βομβιστής αυτοκτονίας έριξε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά πάνω σε ξενώνα στον οποίο διέμεναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους ο κυβερνήτης της πόλης Άχμεντ Μπουλ Γκάρεντ και αρκετοί στρατιωτικοί διοικητές.

Η έκρηξη, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε σαν συνέπεια την καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του κτιρίου, και τον θάνατο πέντε μελών του προσωπικού ασφαλείας, ενώ 11 ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη.

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση ανέλαβε η αλ Σαμπάμπ, ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα που από το 2007 μάχεται κατά της διεθνώς υποστηριζόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Σομαλίας.

Παρότι από το 2011-2012, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να απωθήσουν τους αντάρτες από τα αστικά κέντρα, η αλ Σεμπάμπ διατηρώντας ορμητήρια στην επαρχία, καταφέρνει να επιφέρει αιματηρά πλήγματα χτυπώντας συχνά στα κέντρα των πόλεων και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Στην πιο αιματηρή έως τώρα από αυτές τις επιθέσεις, στις 29 Οκτωβρίου 2022, δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στο Μογκαντίσου, σκοτώνοντας 121 ανθρώπους και τραυματίζοντας 333 ακόμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα