ΑΘΗΝΑ
06:50
|
27.05.2024
Μόλις έναν μήνα μετά την κοινή άσκηση Ρωσίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινή ναυτική άσκηση με την επωνυμία Marina Securith Belt 2023, ξεκίνησε χθες Τετάρτη στην Αραβική Θάλασσα με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν και αναμένεται να διαρκέσει έως αύριο Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, που σύμφωνα με αναλυτές καταδεικνύει την ενεργή συνεργασία των τριών χωρών και την ετοιμότητά τους να προστατεύσουν τα κοινά τους συμφέροντα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ελιγμοί και βολές πυροβολικού.

Πρόκειται για τη δεύτερη διεθνή ναυτική άσκηση τους τελευταίους δύο μήνες στην οποία συμμετέχει η Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς τον Φεβρουάριο, ναυτική άσκηση με τη συμμετοχή δυνάμεων από τη Ρωσία, την Κίνα και την Νότια Αφρική, πραγματοποιήθηκε στον Ινδικό Ωκεανό.

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας στην ιστοσελίδα του ότι η άσκηση «θα συμβάλει στην επέκταση της πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων των χωρών που συμμετέχουν και την επιθυμία και την ικανότητά τους να διασφαλίσουν από κοινού την ασφάλεια στη θάλασσα, να συμβάλουν στην ενεργό κατασκευή μιας ναυτικής κοινότητας με κοινό μέλλον και να δώσουν θετική ώθηση στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ασκήσεις είχαν πραγματοποιήσει πέρσι η Μόσχα, η Τεχεράνη και το Πεκίνο, στον Κόλπο του Ομάν από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Ζελένσκι προσκαλεί προσωπικά Μπάιντεν και Σι στη σύνοδο κορυφής της Ελβετίας

Στις Βρυξέλλες ο Γεραπετρίτης για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο Τραμπ και η θερμοκρασία του πλανήτη

Διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη πραγματοποιεί ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα