ΑΘΗΝΑ
00:35
|
29.09.2024
Η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει ανακοινώσει πως έριξε η ίδια το drone της, καθώς τα ρωσικά μαχητικά πετούσαν με «ριψοκίνδυνο, περιβαλλοντικά μη ορθό τρόπο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βίντεο-«ντοκουμέντο» από το συμβάν με το αμερικανικό κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα δημοσίευσε σήμερα το Πεντάγωνο. Η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει ανακοινώσει πως έριξε η ίδια το drone της στη Μαύρη Θάλασσα, λόγω του ότι δύο ρωσικά μαχητικά πέταξαν γύρω από το drone με «ριψοκίνδυνο, περιβαλλοντικά μη ορθό και μη επαγγελματικό τρόπο».

Το βίντεο, που φέρεται να προέρχεται από την κάμερα του αμερικανικού UAV MQ-9 Reaper, εικονίζει ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-27 να πετά κοντά στο αμερικανικό drone απελευθερώνοντας καύσιμα. Στη συνέχεια, το βίντεο παγώνει, με το Πεντάγωνο να ισχυρίζεται ότι η εικόνα κόπηκε λόγω του ότι το Su-27 ακούμπησε το αμερικανικό drone. Λίγο μετά, το βίντεο επανέρχεται, με μία από τις έλικες της προπέλας του drone να εικονίζεται στραβωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ανακοίνωση του Πενταγώνου, δια στόματος του πτέραρχου Τζέιμς Μπ. Χέκερ, διοικητή της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας αναφέρει:

«Περίπου στις 7.03 π.μ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) ένα ρωσικό αεροσκάφος Su-27 χτύπησε τον έλικα του αεροσκάφους  MQ-9 αναγκάζοντας τις αμερικανικές δυνάμεις να καταρρίψουν το αεροσκάφος σε διεθνή ύδατα. Αρκετές φορές πριν την σύγκρουση, το ρωσικό Su-27 άδειασε καύσιμα πάνω στο MQ-9 πετώντας μπροστά του με ριψοκίνδυνο, περιβαλλοντικά μη ορθό και μη επαγγελματικό τρόπο. Το συμβάν δείχνει την έλλειψη ικανότητας  αλλά και την επισφαλή και μη επαγγελματική συμπεριφορά»

Από την πλευρά του, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει ανακοινώσει πως το αμερικανικό UAV παραβίασε ζώνη προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων και πως τα δύο «τα ρωσικά μαχητικά δε χρησιμοποίησαν τα οπλικά τους συστήματα και δεν ήρθαν σε επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα