ΑΘΗΝΑ
20:02
|
19.05.2024
Σε μεγάλο βάθος τα συντρίμμια. Κανένας κίνδυνος διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών λένε οι ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ανάκτηση του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που συνετρίβη την Τρίτη στη Μαύρη Θάλασσα είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, καθώς υπολογίζεται ότι βυθίστηκε σε βάθος 1.200 έως 1.5000 μέτρων, δήλωσε ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, αναφερόμενος στο σκάφος που ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι έπεσε μετά από εμπλοκή με δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-27.

Όπως δήλωσε ο στρατηγός, που έκανε λόγο για παρουσία ρωσικών σκαφών στο σημείο της συντριβής, πιθανότατα θα χρειαστούν πολλές ημέρες προτού εντοπιστούν τα συντρίμμια του drone, χωρίς όμως αυτό να προκαλεί ανησυχία, καθώς οι ΗΠΑ έχουν «λάβει τα μέτρα τους» προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια ευαίσθητων πληροφοριών σε περίπτωση που το drone ανασυρθεί από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις είπε ότι το περιστατικό ήταν πιθανότατα ακούσιο.

Η Μόσχα – η οποία αρνείται ότι τα αεροσκάφη της είχαν φυσική επαφή με το drone – ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να ανασύρει τα συντρίμμια του drone.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, χθες Τετάρτη, ότι θα επιχειρηθεί η ανάκτηση του αμερικανικού κατασκοπευτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τονίζοντας ότι το περιστατικό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρεσβευτής της Μόσχας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, από την πλευρά του, τόνισε ότι η ανάπτυξη ενός drone χιλιάδων χιλιομέτρων μακριά από τις ΗΠΑ και κοντά στα σύνορα της Ρωσίας αποδεικνύει τη συλλογή πληροφοριών για λογαριασμό των δυνάμεων του Κιέβου και την δυτική υποστήριξη σε επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα