ΑΘΗΝΑ
00:40
|
24.04.2024
Η εξέλιξη χαιρετίστηκε ως μία πρώτη δικαίωση της Γεωργίας Μπίκα, μετά την απόφαση αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να βάλει την υπόθεση στο...αρχείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον αφρό βγήκε πάλι το προβληματικό ελληνικό σύστημα «δικαιοσύνης» με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα από τη Θεσσαλονίκη, που προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς οι κατηγορούμενοι για το βιασμό της βγήκαν «λάδι» με απόφαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε θέσει τον Σεπτέμβρη του 2022 την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας «ορθό» το σκεπτικό του βουλεύματος, με το οποίο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απήλλαξε 27χρονο γνωστό γόνο από την κατηγορία των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση του θύματος» ανήμερα της Πρωτοχρονιάς της ίδιας χρονιάς.

Παρόλα αυτά η Γεωργία Μπίκα δεν πτοήθηκε. Πήγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που έκανε δεκτή την προσφυγή της.

Γεωργία Μπίκα

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδέχεται πως ευσταθεί η αιτιολόγηση των κατηγοριών για μία σειρά από ολιγωρίες και λανθασμένες ενέργειες και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με συστηματική επίδειξη αμέλειας, εκ μέρους των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών αρχών στην Ελλάδα, όσον αφορά στην υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εισηγείται έτσι την δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης.

Σε περίπτωση απόρριψης του «φιλικού διακανονισμού» από την Γεωργία Μπίκα, (κάτι που είναι και το πιο πιθανό) η υπόθεση θα εισέλθει στην δεύτερη φάση που οδηγεί στην εκδίκασή της ενώπιον ακροατηρίου.

Τι είπε ο δικηγόρος της Μπίκα

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας σήμερα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης ThessToday.gr, ξεκαθάρισε πως η πελάτισσά του δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά:

«Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα