ΑΘΗΝΑ
23:54
|
26.04.2024
Ιάπωνες γενετιστές μετέτρεψαν τα βλαστοκύτταρα αρσενικού ποντικού σε θηλυκά κύτταρα που παρήγαγαν λειτουργικά κύτταρα ωαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποντίκια, προερχόμενα από κύτταρα αρσενικών ποντικών, που μετατράπηκαν σε θηλυκά, κατάφεραν να δημιουργήσουν στο εργαστήριο Ιάπωνες γενετιστές από τα πανεπιστήμια Κιουσού και Οσάκα με επικεφαλής τον καθηγητή Γεννετικής, Κοτσουχίκο Χαγιάσι.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, οι επιστήμονες στην αρχή πήραν κύτταρα δέρματος από τις ουρές δύο αρσενικών ποντικών και τα μετέτρεψαν σε «επαγόμενα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα», που μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλούς διαφορετικούς τύπους κυττάρων ή ιστών.

Στην πορεία,  μετέτρεψαν τα βλαστοκύτταρα αρσενικού ποντικού σε θηλυκά κύτταρα που παρήγαγαν λειτουργικά κύτταρα ωαρίων. Έπειτα, γονιμοποίησαν αυτά τα ωάρια και εμφύτευσαν τα έμβρυα σε θηλυκά ποντίκια.

Τελικά, αναπτύχθηκε μόλις το 1% των εμβρύων, εν προκειμένω επτά έμβρυα από σύνολο 630. Αυτά τα επτά αναπτύχθηκαν και στη συνέχεια αναπαράχθηκαν, με φυσικό τρόπο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Το ρομπότ Emo μπορεί να μαντέψει πότε θα χαμογελάσεις…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα