ΑΘΗΝΑ
13:11
|
23.05.2024
Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τους σιδηρόδρομους, το 28% απαντά η ΝΔ και το 4% η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαριά σκιά στα κοινοβουλευτικά κόμματα εξουσίας ρίχνει το φρικτό σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη καθώς ένας στους δύο Έλληνες θεωρεί πως φταίνε διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις για τα χάλια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας που οδήγησε στο πολύνεκρο δυστύχημα.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μεταξύ 13 και 15 Μαρτίου από την εταιρία Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, καταγράφεται ένας στους δύο Έλληνες να καταλογίζει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά για τα χάλια του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα.

Ωστόσο, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων, το 28% απαντά η ΝΔ, το 4% η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 12% απαντά και η δύο. Το 5% επιλέγει το «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Το πολύνεκρο δυστύχημα επηρεάζει, όπως είναι φυσικό, και τις προβλέψεις για τις επιδόσεις των κομμάτων σε περίπτωση εκλογών. Η ΝΔ καταγράφει απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης.

Ειδικότερα, η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) με 4 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έρχεται πρώτη με 30%, έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4, το ΜεΡΑ25 με 3,5%, το ακροδεξιό «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» με 3,5%, ενώ στο 13% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Εμφανής είναι επίσης η προτίμηση των περισσότερων ερωτηθέντων σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρχίζει να βρέχει σφαίρες (και δεν είναι για καλό)

Ρωσία: Στο Δημόσιο περνά ο μεγαλύτερος εγχώριος παραγωγός κρασιού

Ευρωεκλογές: Κοινή ανακοίνωση-έκκληση αριστερών κομμάτων κατά της ακροδεξιάς

Νορβηγία: Απαγόρευση εισόδου σε Ρώσους τουρίστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα