ΑΘΗΝΑ
08:05
|
03.05.2024
«Τώρα η οργή θα γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ρυθμό απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα και η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για το έγκλημα στα Τέμπη.

Χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου λίγο μετά τις 11 το πρωί, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα εργατικών σωματείων, ενώσεων γονέων και φοιτητικών συλλόγων, απαίτησαν να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων, του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος που κόστισε τη ζωή 57 επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

Νωρίτερα, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και με σύντομη πορεία που πραγματοποίησαν επί της οδού Εγνατίας, κατευθύνθηκαν προς το Άγαλμα Βενιζέλου, όπου κατέληξαν και αναρχικές συλλογικότητες και σωματεία βάσης που ξεκίνησαν από την Καμάρα λίγο μετά τις 10:30.

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε με κατεύθυνση προς την Αγίας Σοφίας και άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης με το κεντρικό πανό της πορείας να γράφει «Τώρα η οργή θα γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί».

Την ίδια ώρα, στον ΟΣΕ, εκεί που θα κατέληγε η μοιραία αμαξοστοιχία, συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Ακούστε τις Φωνές», πραγματοποίησαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων της πόλης.

Σε ομιλία του ο εργαζόμενος στον ΟΣΕ Νικος Λάζου δήλωσε: «Μετρηθήκαμε και ήμασταν λιγότεροι. Χάσαμε γονείς, πατεράδες, μητέρες. Μετρηθήκανε στα πανεπιστήμια λιγότεροι φοιτητές. Σαν εργαζόμενοι χάσαμε και εμείς 11 συναδέλφους μας. Σαν εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο διεκδικούσαμε και διεκδικούμε έναν πιο ασφαλή σιδηρόδρομο. Από το 2000 φωνάζουμε τις παθογένειες που έχει ο οργανισμός».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα