ΑΘΗΝΑ
06:16
|
17.05.2024
Ισραηλινοί πράκτορες της αντιτρομοκρατικής εκτέλεσαν εν ψυχρώ τέσσερις νεαρούς Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν 23.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις ενόπλων της ισραηλινής «αντιτρομοκρατικής» υπηρεσίας Yamam στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης δημιουργούν εκρηκτικό κοκτέιλ που απειλεί με «ανάφλεξη» την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα το μεσημέρι νέα επιχείρηση Ισραηλινών ενόπλων της υπηρεσίας Yamam  διαδραματίστηκε μέρα μεσημέρι σε κεντρική περιοχή της Τζενίν με αποτέλεσμα το θάνατο τριών νεαρών Παλαιστινίων και ενός 16χρονου μαθητή και τον τραυματισμό άλλων 23 πολιτών.

Παλαιστινιακά ΜΜΕ ανέφεραν πως τρεις από τους τέσσερις νεαρούς Παλαιστίνιους που έπεσαν νεκροί ήταν μέλη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.  Από αυτούς οι τρεις αναγνωρίστηκαν ως ο 16χρονος Ομάρ Αουαντίν, ο 28χρονος Νιντάλ Καζίμ και ο 29χρονος Γιουσέφ Κριμ.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στην εν ψυχρώ εκτέλεση των νεαρών αναφέροντας:

«Οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν αυτή τη στιγμή στον καταυλισμό (Παλαιστίνιων προσφύγων) στην Τζενίν».

Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ

Νωρίτερα σήμερα το πρωί χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλωτές είχαν γεμίσει τους δρόμους του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και άλλων πόλεων διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο δικαστικής μεταρρύθμισης που υπονομεύει το ρόλο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Και ο Νετανιάχου στο Βερολίνο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προτίμησε να μεταβεί στο Βερολίνο όπου συναντήθηκε με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς διαβεβαιώνοντας πως το Ισραήλ «είναι και θα παραμείνει φιλελεύθερη δημοκρατία».

Είχε προηγηθεί η έκφραση ανησυχίας για την πολιτική πόλωση στο Ισραήλ από τον Γερμανό Καγκελάριο στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου δηλώνοντας:
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τη λεγόμενη δικαστική μεταρρύθμιση στο Ισραήλ. Η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι πολύτιμο αγαθό…Ως φίλοι του Ισραήλ, θα θέλαμε να μην έχει ειπωθεί ακόμη η τελευταία λέξη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα