ΑΘΗΝΑ
00:39
|
27.04.2024
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ροστόφ δήλωσε ότι προς το παρόν εκτιμάται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από κάποιο βραχυκύκλωμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τεράστια φωτιά ξέσπασε στο κτίριο της συνοριακής φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) στο λιμάνι του Ροστόφ-ον-Ντον. Σε βίντεο που δημοσίευσαν κάτοικοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεφ, εξέδωσε δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι η φωτιά ξεκίνησε στα βοηθητικά δωμάτια των εγκαταστάσεων της FSB. Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι η αιτία ήταν κάποιο βραχυκύκλωμα στις ηλεκτρικές καλωδιώσεις μέσα στο κτίριο και πως η φωτιά στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε δοχεία με καύσιμα και λιπαντικά, προκαλώντας μια σειρά εκρήξεων.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μια έκταση 800 τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα την κατάρρευση ορισμένων από τους τοίχους του κτιρίου, είπε ο κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι 14 πυροσβεστικά οχήματα και 63 υπάλληλοι της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Γκολούμπεφ τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε γειτονικές πολυκατοικίες, αλλά διευκρίνισε ότι, για λόγους ασφαλείας, οι κάτοικοι απομακρύνονται. Πρόσθεσε ότι οι έρευνες για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ένα άτομο έχασε τη ζωή του στο περιστατικό και ότι άλλοι δύο τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το Ροστόφ είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Ομοσπονδιακής Περιφέρειας της Ρωσίας, με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ποταμού Ντον, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου ο ποταμός συναντά την Αζοφική Θάλασσα και κοντά στις περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα