ΑΘΗΝΑ
13:56
|
26.04.2024
Σε συμφωνία κατέληξαν απόψε κυβέρνηση και συνδικαλιστές νοσηλευτών, πληρωμάτων ασθενοφόρων και άλλων υγειονομικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνδικάτα που εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρων και άλλους υγειονομικούς εργαζόμενους πλην των γιατρών ανακοίνωσαν απόψε πως ήρθαν σε συμφωνία με εκπροσώπους της κυβέρνησης για αυξήσεις στους μισθούς.

Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΑΡ αναφέρουν πως φέτος σε αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων θα δοθεί εφάπαξ ποσό αύξησης και το 2024 θα δοθεί αύξηση της τάξης του 5% στους μισθούς τους. Σε αντάλλαγμα, οι εργαζόμενοι θα σταματήσουν τις απεργίες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε πως η συμφωνία θα ανταμείψει «τους σκληρά εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) που υπέμειναν την πανδημία».

«Η προσφορά είναι καλή για το προσωπικό του NHS, είναι καλή για τους φορολογούμενους και το πιο σημαντικό είναι καλά νέα για τους ασθενείς, η περίθαλψη των οποίων δεν θα διαταραχθεί περαιτέρω» είπε ο Σούνακ.

Η Γενική Γραμματέας του «Βασιλικού Κολεγίου Νοσηλευτικής», Πατ Κάλεν, παρατήρησε πως η συμφωνία αυτή δεν συνιστά «πανάκεια» αλλά συνιστά μία «πραγματική και απτή πρόοδο».

Από την άλλη η γενική γραμματέας του συνδικάτου Unite, Σάρον Γκρέιχαμ κατηγόρησε την κυβέρνηση Σούνακ πως δεν έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της τα συμφέροντα των εργαζομένων ή του Ε.Σ.Υ.», τονίζοντας πως η Βρετανία έχει προβληματική οικονομία και οι εργαζόμενοί της «πληρώνουν το τίμημα».

Η συμφωνία των συνδικάτων με την κυβέρνηση θα τεθεί προς ψήφιση από τους εργαζόμενους τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας πολλών άλλων κλάδων εργαζομένων συνεχίζεται. Ο επικουρικοί γιατροί ήταν μία από τις πολλές κατηγορίες εργαζομένων που διαδήλωσαν την Τετάρτη απαιτώντας αξιοπρεπείς μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, μαζί με εκπαιδευτικούς και μηχανοδηγούς σιδηροδρόμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα