ΑΘΗΝΑ
07:19
|
20.04.2024
14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί αγνοούνται σε σεισμόπληκτες περιοχές, μετά από καταρρακτώδεις βροχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόλις πέντε εβδομάδες μετά τους δίδυμους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 48.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους, πλημμύρες σάρωσαν χθες πόλεις στην νοτιοανατολική Τουρκία.

14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμα αγνοούνται μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τις επαρχίες Σανλιούρφα και Αντίγιαμαν της νοτιοανατολικής Τουρκία, με σεισμόπληκτους που ζούσαν σε κοντέινερ τα οποία παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους να συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών.

Διασώστες εντόπισαν τα πτώματα πέντε Σύριων υπηκόων μέσα σε ένα πλημμυρισμένο υπόγειο διαμέρισμα στην επαρχία Σανλιούρφα και ανέσυραν άλλα δύο πτώματα από φορτηγό που είχε παγιδευτεί σε υπόγεια διάβαση. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο πυροσβέστες αγνοούνται, δήλωσε ο κυβερνήτης της Σανλιούρφα, Σαλίχ Αϊχάν, στο τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.

Στην επαρχία Αντίγιαμαν, τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα παιδί ενός έτους, όταν τα νερά παρέσυραν ένα κοντέινερ στην πόλη Τουτ, το οποίο στέγαζε σεισμόπληκτη οικογένεια, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής. Τέσσερα άτομα αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών για τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους σεισμούς ετοιμάζεται για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, έστειλε στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ και ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης πρόκειται επίσης να επισκεφθούν τη Σανλιούρφα και έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών των κατοίκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα