ΑΘΗΝΑ
07:52
|
26.04.2024
Συνθήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καμία συγκάλυψη και πλήρες φως στην υπόθεση των Τεμπών από τη δικαιοσύνη, αξίωσαν οι χιλιάδες των διαδηλωτών που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση συνδικάτων, φορέων, φοιτητών και μαθητιώσας νεολαίας στο Ρέθυμνο.

Οι διαδηλωτές έδωσαν την υπόσχεση πως δεν θα ξεχάσουν τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συντάραξε την Ελλάδα. Ένωσαν, όχι μόνο τα συνθήματά τους, τις φωνές τους, αλλά και τα συναισθήματα τους για όσα συντάραξαν τη χώρα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για όσα μπορεί να συμβούν στο μέλλον, αν δεν λειτουργήσουν όπως επισημάνθηκε, οι νόμοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και δεν επιδείξουν οι αρμόδιοι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπευθυνότητα από τη δική τους πλευρά.

Παράλληλα, οι χιλιάδες των διαδηλωτών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το κόστος ζωής, τα προβλήματα που προκύπτουν από την εργασιακή νομοθεσία, και το δυσβάσταχτο όπως χαρακτήρισαν κόστος από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που βαρύνουν το ελληνικό νοικοκυριό.

Από το δημαρχείο Ρεθύμνου μέχρι και το κτίριο της περιφερειακής ενότητας, οι συμμετέχοντες στην πορεία, ζήτησαν από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, να γίνουν όλα εκείνα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια σε παιδεία, υγεία, μεταφορές, χώρους εργασίας, πανεπιστήμια και σχολικές μονάδες. Οι εκπρόσωποι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, του υγειονομικού προσωπικού του νομού, εκπαιδευτικών και επιχειρηματιών, απαίτησαν και υποσχέθηκαν να δώσουν αγώνες, για αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο εργαζομένων, ενίσχυση της αγοράς και προστασία της, εκφράζοντας παράλληλα τις θέσεις τους για τη μη ιδιωτικοποίηση δομών που αφορούν σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά. Απαίτησαν επίσης, να γίνουν προσλήψεις σε όλους τους χώρους που είναι κοινωνικά αναγκαίοι και προσφέρουν στην κοινωνική υγεία, ασφάλεια και πρόνοια.

Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι, δίνοντας δυναμικό παρών στη σημερινή διαμαρτυρία, εναντιώθηκαν στο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηρόδρομου αν δεν εγγυηθούν οι αρμόδιοι την πλήρη ασφάλεια του δικτύου και την άμεση εφαρμογή προτύπων ασφαλείας που ισχύουν σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ όπως ανέφεραν και σε πανό, θα γίνουν η φωνή των θυμάτων και των οικογενειών τους για να μην ξεχαστεί ο άδικος χαμός νέων ανθρώπων, από λάθη χρόνων και δεκαετιών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα