ΑΘΗΝΑ
06:51
|
22.09.2024
Στις αναμενόμενες, καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό προχώρησε ο πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις αναμενόμενες, καθώς μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό προχώρησε πριν λίγο ο πρωθυπουργός μετά την προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη της σύσκεψης από 1ης Απριλίου ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 9,4% και θα ανέρχεται στα 780 ευρώ.

Επεσήμανε δε πως «η νέα αυτή αύξηση, προφανώς και δεν λύνει το πρόβλημα. Σίγουρα, όμως, προσφέρει μία πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα».

Την ώρα που μεγάλο μέρος της κοινωνίας στενάζει από τις διαρκείς αυξήσεις των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και επιβιώνει με κάθε λογής επιδόματα, η νέα αύξηση, αναμένεται να συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, καθώς αναλυτικότερη ανακοίνωση αναμένεται από τον υπουργό Εργασίας.

«Δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω, ξέρουμε ότι στη χώρα μας οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές, ενώ πιέζονται ακόμα περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η αύξηση αγγίζει το ανώτατο όριο των δυνατοτήτων της κυβέρνησης, αλλά είναι μέσα στα όρια που μπορούν να αντέξουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις».

«Ταυτόχρονα, η εθνική οικονομία παραμένει σε μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας γλαφυρά το μοντέλο μιας χώρας που οδεύει… ικανοποιημένη προς τις κάλπες, με τον λαό στους δρόμους να καταλογίζει ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα