ΑΘΗΝΑ
08:01
|
02.04.2023
Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ρώσου προέδρου εκδόθηκε για «εγκλήματα πολέμου» επειδή «φέρεται να αναμιγνύεται σε απαγωγές παιδιών από την Ουκρανία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταλμα σύλληψης του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την εισβολή και πόλεμο στην Ουκρανία εξέδωσε νωρίς σήμερα το απόγευμα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το οποίο δεν αναγνωρίζουν και δεν είναι μέλη του ούτε η Ρωσία, αλλά ούτε και οι ΗΠΑ. Έχει ωστόσο πολλάκις αξιοποιηθεί κυρίως από δυτικές χώρες (με πρώτες τις ΗΠΑ) για τη δαιμονοποίηση και εξόντωση πολιτικών αντιπάλων τους, όπως συνέβη χαρακτηριστικά στην περίπτωση ηγετών της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως εξεδόθη το ένταλμα σύλληψης για «εγκλήματα πολέμου» επειδή «φέρεται να αναμιγνύεται σε απαγωγές παιδιών από την Ουκρανία».

Το πρακτορείο ΑΡ που επικαλείται σχετική ανακοίνωση του ΔΠΔ αναφέρει πως ο Πούτιν θεωρείται «υπεύθυνος για το έγκλημα της παράνομης απέλασης πληθυσμού παιδιών και της παράνομης μεταφοράς τούς από κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σε βάρος της Επιτρόπου για τα Δικαιώματα των Παιδιών του Γραφείου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με παρόμοια «αιτιολογία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Ο Φίσερ είναι Φίσερ, αλλά κι ο ίππος είναι ίππος»

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Χμεϊμίμ: Η συμπεριφορά της Ουάσιγκτον στη Συρία απειλεί τις συμφωνίες αποσύγκρουσης

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα