ΑΘΗΝΑ
08:50
|
26.04.2024
Νεότερες επιστημονικές πληροφορίες ανάγκασαν τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, να πάρει αυτήν την απόφαση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το άμεσο κλείσιμο της υψηλής γέφυρα των Σερβίων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης αποφασίστηκε σε σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης (16/3). Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με αφορμή τις πληροφορίες για την κατάσταση ασφάλειας της Γέφυρας.

Νωρίτερα, ο κ. Κασαπίδης αποχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, λέγοντας: «Οι πρώτες καταγραφές – του αναλογικού ρωγμόμετρου – δείχνουν ότι έχουμε μια διεύρυνση του φαινομένου. Δεν είναι καλό σημάδι αυτό». Αρχικά στη σύσκεψη είχε αποφασιστεί οι αρμόδιοι να μην προχωρήσουν σε απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων εν αναμονή των πορισμάτων των ειδικών.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε στον ιστότοπο Voria.gr: «Το μηχάνημα που έχουμε εγκαταστήσει δείχνει διεύρυνση της ρωγμής, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη». Σε ερώτηση για το πόσο θα διαρκέσει αυτή η απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο κ. Κασαπίδης απάντησε «όσο χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευαστικές εργασίες, σίγουρα πάντως θα απαιτηθεί ένας μήνας».

Υπενθυμίζεται ότι τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα προβλήματα στατικότητας που παρουσιάζει η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στην ΠΕ Κοζάνης έχει ήδη παραγγείλει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Ειδικότερα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης με εντολή της προς στην Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης διέταξε χθες Πέμπτη (16/3) κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, στην οποία τονίζει την ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην γέφυρα εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσής της».

Ήδη εδώ και πέντε ημέρες είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, καθώς διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στους δύο από τους τέσσερις τένοντες της γέφυρας στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Η υψηλή Γέφυρα Σερβίων είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ελλάδα, μήκους 1.372 μέτρων, αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας και συνδέει τη δυτική Μακεδονία με την Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα