ΑΘΗΝΑ
09:35
|
23.04.2024
«Ο λόγος για τον οποίο ο υπόλοιπος κόσμος δεν ζητά [μια εκεχειρία] αυτή τη στιγμή είναι επειδή θα επικύρωνε ουσιαστικά τα γεωγραφικά κέρδη της Ρωσίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε σήμερα ότι ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, θα πρέπει να επικοινωνήσει απευθείας με τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σχολιάζοντας την οριστικοποίηση της συνάντησης Σι – Πούτιν την ερχόμενη εβδομάδα.

Το «λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο» που πρότεινε η Κίνα, είπε ο Κίρμπι, θα επισημοποιήσει τα γεωγραφικά κέρδη της Ρωσίας και θα της επιτρέψει να συνεχίσει να κατέχει τμήματα της Ουκρανίας.

«Θα ήταν ένα κλασικό κομμάτι του κινέζικου εγχειριδίου το να πάμε σε μια συνάντηση όπως αυτή και να βγούμε λέγοντας “Κοιτάξτε, εμείς είμαστε αυτοί που ζητούν τον τερματισμό των μαχών και κανείς άλλος δεν το κάνει”», είπε ο Κίρμπι. «Ο λόγος για τον οποίο ο υπόλοιπος κόσμος δεν το ζητά αυτή τη στιγμή είναι επειδή θα επικύρωνε ουσιαστικά τα γεωγραφικά κέρδη της Ρωσίας εντός της Ουκρανίας και θα έθετε τον κύριο Ζελένσκι σε σαφώς μειονεκτική θέση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα