ΑΘΗΝΑ
06:00
|
01.07.2024
Ο νεαρός κατηγορήθηκε πως επιχείρησε να τους...επιτεθεί με ένα μαχαιράκι κουζίνας. Αυτοί τον γάζωσαν με σφαίρες κόβοντας το νήμα της ζωής του στα 23 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άκόμη έναν νεαρό Παλαιστίνιο μόλις 23 ετών σκότωσαν απόψε Ισραηλινοί στρατιώτες επειδή τους φάνηκε να κινείται «ύποπτα» κοντά σε σημείο ελέγχου σε διασταύρωση της πόλης Μπαϊτίν και του εβραϊκού εποικισμού Μπέιτ Ελ.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες ισχυρίστηκαν πως του ζήτησαν τα στοιχεία του και εκείνος προσπάθησε να βγάλει εναντίον τους ένα μικρό μαχαίρι κουζίνας.

Τότε, αυτοί τον «γάζωσαν» με καταιγισμό πυρών, ώσπου ο νεαρός ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά αιμόφυρτος και αβοήθητος στο έδαφος. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Σάαρε Ζέντεκ απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Ο νεαρός λεγόταν Γιαζάν Ομάρ Τζαμίλ Χασίμπ.

Ο 23χρονος είναι ο 85ος Παλαιστίνιος που δολοφονείται από ισραηλινά πυρά.

Χτες είχαν εκτελεστεί εν ψυχρώ άλλοι τέσσερις νεαροί (μεταξύ των οποίων και ένας έφηβος μόλις 16 ετών) σε επιχείρηση Ισραηλινών της αντιτρομοκρατικής Yamam στην πόλη Τζενίν, όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε στη μνήμη τους γενική απεργία.

Το εντεινόμενο κύμα ισραηλινών επιθέσεων σε βάρος Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης έχει αυξήσει από πέρσι τη συμμετοχή της νέας γενιάς σε (μικρότερες από το παρελθόν) ομάδες ένοπλης αντίστασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Νεκρός 45χρονος στον Διόνυσο (upd)

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 06/10, 13/10 οι εκλογές για την ηγεσία – Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα