ΑΘΗΝΑ
14:00
|
25.04.2024
Φωτιά πήρε και απόψε το Παρίσι μετά την απόφαση του προέδρου Μακρόν να επιβάλλει την αύξηση της συνταξιοδότησης δίχως ψηφοφορία στη βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί από νωρίς απόψε οι δρόμοι γύρω από τη μεγαλύτερη πλατεία του Παρισιού, την πλατεία Ομονοίας (Πλατεία Κονκόρντ) καθώς διαδηλωτές που αντιτίθενται σφόδρα στο σχέδιο της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο έτη συγκρούστηκαν και αυτή τη φορά με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Στα πλάνα που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters αστυνομικοί φάνηκαν να κάνουν μαζική χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης σε μία προσπάθεια να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Πλας ντε λα Κονκόρντ, που έχει έκταση περίπου 19 στρεμμάτων.

Χαρακτηριστικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί απόψε στους δρόμους της πλατείας Ομονοίας του Παρισιού είναι το ακόλουθο σύνθημα των διαδηλωτών:

«Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ’ αποκεφαλίστηκε. Μακρόν μπορούμε να ξαναρχίσουμε!» («Louis XVI on l’a décapité, Macron on peut recommencer !»)

Οι αποψινές μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις δεν περιορίστηκαν στην πλατεία Κονκόρντ του Παρισιού αλλά και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας και μεγάλων πόλεων της Γαλλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα