ΑΘΗΝΑ
15:25
|
04.07.2026
Φωτιά πήρε και απόψε το Παρίσι μετά την απόφαση του προέδρου Μακρόν να επιβάλλει την αύξηση της συνταξιοδότησης δίχως ψηφοφορία στη βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί από νωρίς απόψε οι δρόμοι γύρω από τη μεγαλύτερη πλατεία του Παρισιού, την πλατεία Ομονοίας (Πλατεία Κονκόρντ) καθώς διαδηλωτές που αντιτίθενται σφόδρα στο σχέδιο της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο έτη συγκρούστηκαν και αυτή τη φορά με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Στα πλάνα που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters αστυνομικοί φάνηκαν να κάνουν μαζική χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης σε μία προσπάθεια να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Πλας ντε λα Κονκόρντ, που έχει έκταση περίπου 19 στρεμμάτων.

Χαρακτηριστικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί απόψε στους δρόμους της πλατείας Ομονοίας του Παρισιού είναι το ακόλουθο σύνθημα των διαδηλωτών:

«Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ’ αποκεφαλίστηκε. Μακρόν μπορούμε να ξαναρχίσουμε!» («Louis XVI on l’a décapité, Macron on peut recommencer !»)

Οι αποψινές μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις δεν περιορίστηκαν στην πλατεία Κονκόρντ του Παρισιού αλλά και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας και μεγάλων πόλεων της Γαλλίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα