ΑΘΗΝΑ
13:12
|
20.04.2024
«Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης», δήλωσε χθες από το Ηράκλειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Λασίθι επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 10:30 θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, στις 13.30 την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Στις 18:00 ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στον Άγιο Νικόλαο στην αίθουσα συσκέψεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Είμαστε πολύ κοντά να ξανακάνουμε την Κρήτη το κάστρο του ΠΑΣΟΚ»

«Είμαστε πολύ κοντά να ξανακάνουμε την Κρήτη το κάστρο του ΠΑΣΟΚ, το κάστρο της δημοκρατικής παράταξης, της παράταξης που άλλαξε την Ελλάδα». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε χθες την ομιλία του στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο θεματικής εκδήλωσης με τίτλο «Ανθεκτική οικονομία- δίκαιη κοινωνία-ισχυρή Ελλάδα» .

«Ποιος το περίμενε εν έτει 2022 και 2023 να βρισκόμαστε μπροστά σε σκάνδαλα όπως αυτά των υποκλοπών. Πώς είναι δυνατόν αυτός που θέλει να λέγεται φιλελεύθερος, να οργανώνει στο Μέγαρο Μαξίμου ένα παρακράτος υποκλοπών εις βάρος των πολιτικών του αντιπάλων; Είναι φιλελεύθερος αυτός που, και ενώ στην αρχή λέει ένα συγνώμη (όπως αυτό μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών) μετά να προσπαθεί να παρουσιάσει τον πολιτικό αρχηγό του τρίτου κόμματος της χώρας ως ένα πράκτορα ξένων δυνάμεων; Μήπως αυτά γίνονταν στα χρόνια πριν τη μεταπολίτευση; Μήπως αυτό είναι το χειρότερο πρόσωπο της δεξιάς;» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Για την τραγωδία στα Τέμπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «πολλές φορές γίνονται ανθρώπινα λάθη, αλλά υπάρχει τεχνολογία, υπάρχει σε όλη την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο, για να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή από το ανθρώπινο λάθος και όχι να είναι στο χέρι ενός, του ρουσφετιού της Νέας Δημοκρατίας, προς τις δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Έχουν το θράσος να κάνουν διάχυση των ευθυνών στα προηγούμενα 20 και 30 χρόνια, αντί να απαντήσουν πώς είναι δυνατόν, ενώ το όριο ηλικίας σε μετάταξη να είναι τα 48 έτη, να βρεθεί σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος 10 χρόνια μεγαλύτερος μόνος του και με ελάχιστη εμπειρία».  
 
Αναφερόμενος στη σύμβαση 717, υποστήριξε πως από το 2017 μέχρι σήμερα πήρε επτά παρατάσεις, «και επί ΣΥΡΙΖΑ, και επί ΝΔ, και λένε τώρα ότι θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες το έργο […] Ακόμη κι αν υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες το έργο, η κατηγορία προστασίας θα είναι νούμερο 1 για την Ελλάδα, όταν σε όλη την Ευρώπη κατηγορία προστασίας για τα τρένα είναι νούμερο 2. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε ανταλλακτικά και δεν θα βρίσκουμε για να ικανοποιήσουμε τα συστήματα αυτά προστασίας».  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγές μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές ασκώντας δριμεία κριτική στους αντιπάλους: «Αυτοί οι δύο παίκτες (σ.σ. Μητσοτάκης-Τσίπρας) του πολιτικού συστήματος έχουν μόνο μία αρχή: είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα μόνο για τη θέση της εξουσίας. Εργαλειοποιούν τις καταστάσεις: ο ένας έλεγε θα αλλάξει την Ελλάδα και θα φέρει ισχυρούς θεσμούς και ο άλλος έλεγε ότι θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη. Τα αποτελέσματα τα βιώνετε σήμερα στο πετσί σας. Η Ελλάδα ζει τεράστιες ανισότητες, έχει χαμένες ευκαιρίες με τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, για πρώτη φορά μπαίνει στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα δημοκρατίας». 

Τέλος, σε ό,τι αφορά το δίλημμα των εθνικών εκλογών, όπως είπε, «δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, δεν είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. Το πραγματικό δίλημμα είναι. ή ένα κράτος λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων, για να το αξιοποιούν με μόνο στόχο το πελατειακό κράτος και την ενίσχυση της εξουσίας τους, ή ένα κράτος εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα