ΑΘΗΝΑ
03:00
|
19.05.2024
«Το «πάμε και όπου βγει» και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών όπως οι μεταφορές, δεν μπορούν να αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή κυβερνητικού έργου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί από τις 6.00 το πρωί της 23ης Μαρτίου ως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 24ης Μαρτίου.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) εξήγγειλε σήμερα απεργία ζητώντας «καθαρές λύσεις τώρα» για τον κλάδο αλλά και την απόδοση ευθυνών για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, «χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμούς».

«Είναι απαίτηση όχι μόνο του κλάδου, αλλά όλης της ελληνικής κοινωνίας. «Το «πάμε και όπου βγει» και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών όπως οι μεταφορές, δεν μπορούν να αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή κυβερνητικού έργου» επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρει στη συνέχεια πως ο κλάδος των ταξί βιώνει σε καθημερινή βάση την απληστία και τη μανία για μεγαλύτερο κέρδος, από εταιρίες που –παράνομα- παρέχουν υπηρεσίες αστικής μεταφοράς.

Το Υπουργείο Μεταφορών απέδειξε με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι δεν «ακούει» τις φωνές χιλιάδων επαγγελματιών. Με εξαίρεση την αύξηση κομίστρου, κανένα άλλο αίτημα του κλάδου μας όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε, αλλά ούτε καν συζητήθηκε. Μεταξύ των προβλημάτων και αιτημάτων του κλάδου συμπεριλαμβάνονται τα ακόλουθα:

  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ για αγορά οχημάτων και αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης.
  • Επαγγελματικό καύσιμο.
  • Επιδοτήσεις για όλους τους τύπους αυτοκινήτων.
  • Επαγγελματικής φύσης (άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων αμιγώς ηλεκτρικά από το 2026.
  • Πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί).
  • Ζητήματα ανταγωνισμού (σωστή εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και δημιουργία μητρώου για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό, πάταξη της υποκλοπής έργου, ξεκάθαρος και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμός των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί, το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό και οι εφαρμογές κράτησης ταξί που αγνοήθηκαν επιδεικτικά από το Υπουργείο Μεταφορών.
Ταξί: Αυτές είναι οι νέες τιμές μετά τις αυξήσεις στα κόμιστρα

«Η συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης για τον αργό θάνατο των ταξί καθρεφτίζει την νεοφιλελεύθερη πολιτική που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» αναφέρει το συνδικάτο ΣΑΤΑ, καταλήγοντας:

«Αν δεν αντιδράσουμε τώρα σε αυτή την πολιτική, αν κάνουμε ότι δεν μας αγγίζει, αν θεωρούμε υπερβολική και άσκοπη αντίδραση «να ενοχλήσουμε» την κυβέρνηση, τότε δεν είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν με την ψήφο τους οι Αθηναίοι συνάδελφοι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα