ΑΘΗΝΑ
09:37
|
20.04.2024
TikTok: ο φόβος και ο τρόμος για τα ευαίσθητα δεδομένα της Δύσης από την Κίνα σε σκίτσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πουλήστε αλλιώς σας κλείνουμε! Αυτό με διαμηνύει σε απλά λόγια η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στους Κινέζους ιδιοκτήτες του TikTok (ByteDance). Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της αμερικανικής Wall Street Journal η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από τους ιδιοκτήτες της δημοφιλούς εφαρμογής διαμοιρασμού βίντεο να πουλήσουν το μερίδιό τους, διαφορετικά η εφαρμογή κινδυνεύει με απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Το TikTok κατηγορείται ότι θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική εθνική ασφάλεια μέσω των δεδομένων που συγκεντρώνονται από εκατομμύρια χρήστες. Και ο σκιτσογράφος της κινεζικής Global Times εικονογραφεί με τον καλύτερο τρόπο τον αμερικανικό εκβιασμό.

«Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου»  

«Αν ο στόχος είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας, η εκποίηση δεν λύνει το πρόβλημα: μια αλλαγή στην ιδιοκτησία δεν θα επιβάλει νέους περιορισμούς στις ροές δεδομένων ή στην πρόσβαση [σε αυτά]», είπε εκπρόσωπος της ByteDance και πρότεινε το προφανές: «Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια είναι με τη διαφανή, με βάση τις ΗΠΑ προστασία των δεδομένων χρηστών και των συστημάτων των ΗΠΑ».

Το TikTok θεωρείται εργαλείο στην κατασκοπευτική φαρέτρα του Πεκίνου. Πώς μας κατασκοπεύουν οι Κινέζοι από το TikTok; Ο Πατρίκ Σαπάτ και άλλοι σκιτσογράφοι μας δίνουν μια εικόνα:

TikTok, εργαλείο κινεζικής κατασκοπείας;
-Ένα ακόμα βίντεο της Rihanna και θα αυτοκτονήσω…
-Η κινεζική κυβέρνηση έχει πληροφορίες για σένα…
-Ξέρουμε ότι χορεύεις  τα τραγούδια της Beyonce με δύο αριστερά πόδια…
Οι Κινέζοι συλλέγουν πληροφορίες για τους Αμερικανούς… Σιγά τα λάχανα, εμείς το κάνουμε συνέχεια…

Η απειλή απαγόρευσης εκφράστηκε για πρώτη φορά το 2020, υπό τον τότε πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα τους κάνω μια προσφορά την οποία δεν θα μπορούν να αρνηθούν»

Το TikTok έχει απαγορευθεί σε κυβερνητικά τηλέφωνα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ε.Ε. και το ίδιο δρομολογούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Ζηλανδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Ένα σκίτσο τα λέει όλα

Πάσχα στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα