ΑΘΗΝΑ
23:52
|
23.04.2024
Συγκέντρωση σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στην είσοδο του Πάρκου κατά των σχεδίων της Περιφέρειας Αττικής για ένα ακόμα πασχαλινό παζάρι διαρκείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H συλλογικότητα «ΕΜΕΙΣ στο ΠΕΔΙΟ του ΑΡΕΩΣ» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου, 12:00 το μεσημέρι στην είσοδο του Πάρκου, άγαλμα Κωνσταντίνου.

Τα αιτήματα είναι:

Το Πεδίο του Άρεως είναι ελεύθερος χώρος πρασίνου και όχι ναός εμπορίου

● Το παζάρι καταλύει το Πεδίο του Άρεως ως χώρο αναψυχής, άθλησης, ψυχαγωγίας.

● Το πάρκο θα καταληφθεί, ξανά, για πάνω από ένα μήνα!

● Χώροι για το υπαίθριο εμπόριο υπάρχου πολλοί, πάρκα όχι.

● Να τελειώνουμε με την εμπορευματοποίηση του πάρκου μας.

Η συγκέντρωση εναντιώνεται στα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής του Γιώργου Πατούλη για το στήσιμο ενός ακόμη παζαριού διαρκείας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

«Για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια αγνοεί τους πολίτες ξαναοργανώνοντας το τεράστιο παζάρι από άκρη σε άκρη του Πεδίου του Άρεως. Ομόφωνα όλες οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στο πάρκο, σε όλους του τόνους, είναι αντίθετες με την λειτουργία του παζαριού που για 3 μήνες κάθε χρόνο (Χριστούγεννα και Πάσχα) ακυρώνει τη λειτουργία του πάρκου σαν χώρο φύσης και ηρεμίας. Εν τούτοις η Περιφέρεια, προφανώς υπακούοντας σε ‘υποχρεώσεις’ και συναλλαγές σε βάρος της λειτουργία του Πεδίου του Άρεως αρνείται το αυτονόητο. Ότι το Πάρκο όπως και όλοι οι χώροι αστικού πρασίνου δεν μπορεί να είναι χώροι που να κυριαρχούνται από εμπορικές δραστηριότητες, παρά μόνο, εφόσον είναι απαραίτητο, σε περιορισμένο χώρο και για περιορισμένο χρόνο.Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι αυτή η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μόνο κατ’ όνομα στο πλευρό των πολιτών», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η συλλογικότητα «ΕΜΕΙΣ στο ΠΕΔΙΟ του ΑΡΕΩΣ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα