ΑΘΗΝΑ
08:31
|
02.04.2023
Συγκέντρωση σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στην είσοδο του Πάρκου κατά των σχεδίων της Περιφέρειας Αττικής για ένα ακόμα πασχαλινό παζάρι διαρκείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H συλλογικότητα «ΕΜΕΙΣ στο ΠΕΔΙΟ του ΑΡΕΩΣ» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου, 12:00 το μεσημέρι στην είσοδο του Πάρκου, άγαλμα Κωνσταντίνου.

Τα αιτήματα είναι:

Το Πεδίο του Άρεως είναι ελεύθερος χώρος πρασίνου και όχι ναός εμπορίου

● Το παζάρι καταλύει το Πεδίο του Άρεως ως χώρο αναψυχής, άθλησης, ψυχαγωγίας.

● Το πάρκο θα καταληφθεί, ξανά, για πάνω από ένα μήνα!

● Χώροι για το υπαίθριο εμπόριο υπάρχου πολλοί, πάρκα όχι.

● Να τελειώνουμε με την εμπορευματοποίηση του πάρκου μας.

Η συγκέντρωση εναντιώνεται στα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής του Γιώργου Πατούλη για το στήσιμο ενός ακόμη παζαριού διαρκείας ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

«Για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια αγνοεί τους πολίτες ξαναοργανώνοντας το τεράστιο παζάρι από άκρη σε άκρη του Πεδίου του Άρεως. Ομόφωνα όλες οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στο πάρκο, σε όλους του τόνους, είναι αντίθετες με την λειτουργία του παζαριού που για 3 μήνες κάθε χρόνο (Χριστούγεννα και Πάσχα) ακυρώνει τη λειτουργία του πάρκου σαν χώρο φύσης και ηρεμίας. Εν τούτοις η Περιφέρεια, προφανώς υπακούοντας σε ‘υποχρεώσεις’ και συναλλαγές σε βάρος της λειτουργία του Πεδίου του Άρεως αρνείται το αυτονόητο. Ότι το Πάρκο όπως και όλοι οι χώροι αστικού πρασίνου δεν μπορεί να είναι χώροι που να κυριαρχούνται από εμπορικές δραστηριότητες, παρά μόνο, εφόσον είναι απαραίτητο, σε περιορισμένο χώρο και για περιορισμένο χρόνο.Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι αυτή η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μόνο κατ’ όνομα στο πλευρό των πολιτών», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η συλλογικότητα «ΕΜΕΙΣ στο ΠΕΔΙΟ του ΑΡΕΩΣ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κρίση της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κατά τόπους συννεφιά και βροχές σήμερα Κυριακή

«Ο Φίσερ είναι Φίσερ, αλλά κι ο ίππος είναι ίππος»

Οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ σκοτώνουν νεαρό Παλαιστίνιο στο τέμενος Al-Aqsa

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα