ΑΘΗΝΑ
04:09
|
27.04.2024
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Όλμερτ κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να μποϊκοτάρουν τον σημερινό πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Όλμερτ κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να μποϊκοτάρουν τον σημερινό πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου λόγω της προώθησης της δικαστικής αναθεώρησης, αναφέρει το Middle East Monitor.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτή η σπάνια έκκληση για διεθνή επέμβαση στις υποθέσεις του Ισραήλ ήρθε εν μέσω διαμαρτυριών από δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινούς κατά της σχεδιαζόμενης δικαστικής αναθεώρησης.

Ο Όλμερτ διετέλεσε πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 2006 έως το 2009. Αναφέρθηκε από το Ισραηλινό Channel 12 ενθαρρύνοντας τους παγκόσμιους ηγέτες να αρνηθούν να συναντηθούν με τον Νετανιάχου.

Ο Όλμερτ απευθύνθηκε κυρίως στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ο οποίος αναμένεται να φιλοξενήσει τον Νετανιάχου τις επόμενες εβδομάδες.

«Προτρέπω τους ηγέτες των φιλικών προς το κράτος του Ισραήλ χωρών να απόσχουν να συναντηθούν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό», πίεσε ο Όλμερτ.

Είπε ότι γνώριζε ότι η κλήση του, ως πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, «είναι αρκετά ασυνήθιστη», αλλά δήλωσε ότι ήταν επείγον υπό το φως της συνεχιζόμενης κατάστασης στο Ισραήλ.

«Νομίζω ότι η παρούσα κυβέρνηση του Ισραήλ είναι απλώς κατά του Ισραήλ», υποστήριξε ο Όλμερτ, στοχεύοντας στον ακροδεξιό συνασπισμό του Νετανιάχου, ο οποίος αντιτίθεται στον τερματισμό της κατοχής παλαιστινιακών εδαφών και υποστηρίζει την αύξηση της παράνομης κατασκευής οικισμών.

«Όσοι είναι υπέρ του κράτους του Ισραήλ θα πρέπει να είναι εναντίον του πρωθυπουργού του κράτους του Ισραήλ», επιβεβαίωσε ο Όλμερτ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα