ΑΘΗΝΑ
08:39
|
02.04.2023
Η αστυνομία στο Πακιστάν πραγματοποίησε έφοδο σήμερα στην κατοικία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ιμράν Χαν την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός κατευθυνόταν στο δικαστήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία στο Πακιστάν πραγματοποίησε έφοδο σήμερα στην κατοικία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ιμράν Χαν την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός κατευθυνόταν στο δικαστήριο για μια ακροαματική δικαδικασία έχοντας επί μια εβδομάδα αποφύγει τη σύλληψη εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ των υποστηρικτών του και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Τουλάχιστον 65 υποστηρικτές του Χαν συνελήφθησαν και η αστυνομία κατέσχεσε όπλα μετά την εισβολή δυνάμεών της στο σπίτι του στη Λαχόρη έπειτα από πυροβολισμούς που ερρίφθησαν εναντίον αστυνομικών, είπε ο Ουσμάν Ανουάρ, επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας του κεντρικού Πακιστάν, της Πουντζάμπ.

Κατόπιν δικαστικής εντολής, η αστυνομία εισέβαλε στην κατοικία του, όπου είχε καταφύγει ο Χαν για να αποφύγει τη σύλληψη.

Οι υποστηρικτές του είναι συγκεντρωμένοι έξω από το σπίτι του για πολλές ημέρες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Πουντζάμπ, Αμίρ Μιρ, η αστυνομία είχε εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ένα τοπικό αντιτρομοκρατικό δικαστήριο.

Ο Χαν δεν βρισκόταν στην κατοικία του όταν εισέβαλε η αστυνομία καθώς ήταν ήδη καθ’οδόν προς την πρωτεύουσα της χώρας Ισλαμαμπάντ.

Πακιστανοί αξιωματούχοι απέκλεισαν τμήματα του Ισλαμαμπάντ και ανέπτυξαν χιλιάδες αστυνομικούς ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας.

Οι κάτοικοι που μένουν κοντά στο δικαστικό κτίριο της πρωτεύουσας κλήθηκαν να μη βγουν από τα σπίτια τους, ενώ απαγορεύτηκαν οι πολιτικές συγκεντρώσεις και διενεργούνταν έλεγχοι στα αυτοκίνητα προτού εισέλθουν στην πόλη.

«Αναπτύξαμε ισχυρή ασφάλεια ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει απειλή κατά της ζωής του», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ισλαμαμπάντ Ακμπάρ Νασίρ ενόψει της ακροαματικής διαδικασίας.

Ακυρώθηκε η ακρόαση του δικαστηρίου του Ιμράν Χαν μετά από συγκρούσεις στην πρωτεύουσα του Πακιστάν

Δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ ακύρωσε μια ακρόαση για τις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ιμράν Χαν μετά από συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών του και της αστυνομίας.

Η αστυνομία είπε ότι οι υποστηρικτές του Χαν πέταξαν πέτρες και απάντησαν με δακρυγόνα κοντά στο δικαστήριο.

Ο πρώην παίκτης του κρίκετ που έγινε πολιτικός έχει από τότε επιστρέψει στο σπίτι του στη Λαχόρη, στο οποίο η αστυνομία εισέβαλε ερήμην του και προχώρησε σε συλλήψεις.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.

Οι χαοτικές σκηνές είδαν τον κ. Χαν να μην μπορεί να μπει στο δικαστήριο προτού ο δικαστής συμφωνήσει ότι θα μπορούσε να επισημάνει την παρουσία του και να επιστρέψει στο σπίτι.

Ο Χαν, ο οποίος απομακρύνθηκε τον περασμένο χρόνο από την πρωθυπουργία με πρόταση μομφής, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά μεταξύ των οποίων και για κλοπή ακριβών δώρων από τρίτες χώρες.

Τον περασμένο μήνα ένα δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ εξέδωσε εντάλματα εις βάρος του έπειτα από εβδομάδες που βρισκόταν μέσα στο σπίτι του.

Οι υποστηρικτές του, που ήταν απ΄έξω, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες και βόμβες μολότωφ τραυματίζοντας πάνω από 100 αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να συλλάβουν τον πρώην πρωθυπουργό νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κρίση της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ θα είναι η στιγμή της αλήθειας για τους Ουκρανούς

Ο Μιθριδάτης κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών

Κουτσούμπας: Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει πρέπει να χάσει το κεφάλαιο

Ιταλία: Κυβερνητική προσπάθεια προστασίας της ιταλικής γλώσσας από ξένες επιρροές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα