ΑΘΗΝΑ
12:31
|
25.04.2024
Ο κύριος και η κυρία Πικλς, δύο ραβδωτές χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση, απέκτησαν τρία μικρά χελωνάκια γεμίζοντας ελπίδα και χαρά την τοπική κοινότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια 90χρονη αρσενική ραβδωτή χελώνα που απειλείται με εξαφάνιση έγινε πατέρας σκορπίζοντας την χαρά και την ελπίδα στο ζωολογικό κήπο του Χιούστον των ΗΠΑ, όπου και φιλοξενείται. Μάλιστα, ο «Κύριος Πίκλς», όπως ονομάζεται η σχεδόν αιωνόβια χελώνα που είναι το πιο ηλικιωμένο ζώο του ζωολογικού κήπου, έγινε πατέρας σε «τρίδυμα» χελωνάκια.

Το προσωπικό του ζωολογικού κήπου ήταν έκπληκτο όταν ανακάλυψε τα αυγά της κυρίας Πίκλς, και το ζώο ανέλαβαν να φροντίσουν ερπετολόγοι οι οποίοι μετέφεραν τα αυγά για καλύτερη προστασία.

Δεδομένου ότι οι χελώνες της Μαδαγασκάρης δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν στο έδαφος του Χιούστον, η γέννηση των τριών μικρών θεωρούνταν απίθανη, και σίγουρα δεν θα είχε συμβεί εαν τα αυγά δεν ανακαλύπτονταν εγκαίρως από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου.

Τόσο οι δύο χελώνες όσο και τα τρία χελωνάκια θεωρούνται από τις πιο γενετικά πολύτιμες χελώνες στο Σχέδιο Επιβίωσης Ειδών της Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων.

Η υπερβολική εισαγωγή ραβδωτών χελωνών ώστε να πουληθούν παράνομα ως κατοικίδια έχει θέσει το είδος σε σοβαρό κίνδυνο, ενώ είναι γνωστό ότι έχουν χαμηλό ποσοστό γεννήσεων.

Η κυρία Πικλς μετακόμισε στον ζωολογικό κήπου το 1996, ενώ ο κύριος Πικλς βρίσκεται εκεί για πάνω από 36 χρόνια και το 1997 οι δύο χελώνες απέκτησαν ένα μικρό χελωνάκι.

Μέχρι να γίνουν αρκετά μεγάλα ώστε να επανενωθούν με ασφάλεια με τους γονείς τους, τα τρία μικρά χελωνάκια θα παραμείνουν στο Κέντρο Ερπετών και Αμφιβίων του ζωολογικού κήπου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα