ΑΘΗΝΑ
17:41
|
20.04.2024
Το Συμβούλιο της Επικρατείας διατάσσει το υπουργείο Οικονομικών να επαναφέρει τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο εντός εξαμήνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία νέα απόφαση εξέδωσε σήμερα το απόγευμα το Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας σε βάρος της νέας προσπάθειας της κυβέρνησης για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και την ιδιωτικοποίηση του νερού γενικότερα.

Σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, αναφέρεται πως το Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ εξέδωσε δύο αποφάσεις την 7 και 8 του 2023  με τις οποίες δέχονται την προσφυγή των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ ότι το υπουργείο Οικονομικών με το νόμο του «δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ 190 και 191/2022 για την έξοδο των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο και διατάσσει το υπουργείο την επιστροφή τους στο Δημόσιο». Η Πρωτοβουλία θεωρεί πως η εξέλιξη συνιστά «άλλη μία μεγάλη νίκη για το νερό».

Επιπλέον, το ΣτΕ διατάσσει το Υπουργείο Οικονομικών (που είχε και την πρωτοβουλία εισαγωγής των ως άνω διατάξεων) να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, το αργότερο εντός εξαμήνου, για να επιστραφούν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο.

Σήμερα από τις 7.00 το απόγευμα είναι σε εξέλιξη μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά των προσπαθειών ιδιωτικοποίησης του νερού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο της Δανίας λόγω απειλής για βόμβα

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα