ΑΘΗΝΑ
09:05
|
26.04.2024
Η μερίδα του λέοντος από τα 7 δις ευρώ θα πάει στην Τουρκία. Πρόκειται για ποσό 6,05 δις ευρώ. Τα άλλα 950 εκατομμύρια ευρώ (περίπου…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οικονομική βοήθεια ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 7 δις. ευρώ) συγκεντρώθηκε σήμερα για τους εκατομμύρια σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας που προεδρεύει της ΕΕ, Ουλφ Κρίστερσον, μετά την διεθνή συνάντηση δωρητών και χορηγών στις Βρυξέλλες.

«Είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι θα δούμε σημαντική πρόσθετη στήριξη. Οι δεσμεύσεις σήμερα ανέρχονται σε 7 δισεκατομμύρια ευρώ» δήλωσε ο Κρίστερσον, εκτιμώντας πως η διάσκεψη για συγκέντρωση πόρων «πέτυχε τον στόχο της».

Η μερίδα του λέοντος από τα 7 δις ευρώ θα πάει στην Τουρκία. Πρόκειται για ποσό 6,05 δις ευρώ. Τα άλλα 950 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 1 δις. δολάρια) θα πάει για τους σεισμόπληκτους της Συρίας.

Ικανοποίηση για την έκβαση της διεθνούς συνάντησης δωρητών εξέφρασε και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διαβεβαιώνοντας πως οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας δεν είναι μόνοι τους. Σημείωσε δε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε να χορηγήσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την ανοικοδόμηση στην Τουρκία και ένα επιπλέον πακέτο 108 εκατομμυρίων ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

Υπολογίζεται πως περίπου 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί σε 11 επαρχίες της Τουρκίας. Στη γειτονική Συρία, τουλάχιστον 4.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 8.700 τραυματίστηκαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα