ΑΘΗΝΑ
13:05
|
17.05.2024
Σε 87 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές πριν την προγραμματισμένη αντικυβερνητική διαμαρτυρία του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη 87 ατόμων σε ολόκληρη τη χώρα, με την κατηγορία της πρόκλησης σε δημόσια βία, προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Νότιας Αφρικής πριν από τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις του αριστερού κόμματος «Μαχητές για την Οικονομική Ελευθερία» Οικονομικές Ελευθερίες (EFF), ενάντια στα εξοντωτικά κυλιόμενα μπλακ άουτ που έχουν αποφασίσει οι αρχές.

«Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει μια επανάσταση», είπε ο ηγέτης του EFF, του τρίτου μεγαλύτερους κόμματος της χώρας, ζητώντας για μια ακόμα φορά την παραίτηση του προέδρου Συρίλ Ραμαφόσα και προαναγγέλλοντας την κινητοποίηση η οποία βάζει στο στόχαστρό της, τα λιμάνια, το κοινοβούλιο, τα συνοριακά περάσματα και το Χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ, μεταξύ άλλων.

Η αστυνομία από την πλευρά της, ενίσχυσε την ασφάλεια γύρω από κυβερνητικά κτίρια και βασικούς κόμβους υποδομής, ενώ το Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Συρίλ Ραμαφόσα έχει εξουσιοδοτήσει την ανάπτυξη 3.474 στρατιωτών για να βοηθήσουν την αστυνομία.

Το κάλεσμα διαμαρτυρίας αναζωπύρωσε τις μνήμες των θανατηφόρων ταραχών του Ιουλίου 2021, της χειρότερης βίας από το τέλος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, όταν τουλάχιστον 350 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις που πυροδοτήθηκαν από τη φυλάκιση του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα