ΑΘΗΝΑ
00:19
|
25.02.2024
Η Βαρσοβία έχει ανακοινώσει την αποστολή των τεσσάρων πρώτων μαχητικών αεροσκαφών σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Βρετανίας είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Πολωνία να καλύψει το κενό που δημιουργεί για την πολεμική της αεροπορία η απόφαση να στείλει κάποια από τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτει στην Ουκρανία, ωστόσο η πολωνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει έως τώρα επίσημο αίτημα, σύμφωνα με δηλώσεις του Βρετανού υφυπουργού Άμυνας Τζέιμς Χίπι που δημοσιεύονται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να στείλει άμεσα στην Ουκρανία τέσσερα σοβιετικού τύπου αεροσκάφη MiG-29, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα, μετά από τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που απαιτούνται. Την απόφαση της Βαρσοβίας ακολούθησε και η Σλοβακία.

«Θα δούμε πολύ θετικά ένα αίτημα της Πολωνίας για να καλύψουμε τα κενά που έχουν προκύψει. Το κάναμε ήδη όταν η Βαρσοβία παρέδωσε για πρώτη φορά τα άρματα μάχης βαρέος τύπου T-72 στην Ουκρανία αντικαθιστώντας τα με άρματα μάχης Challenger 2, ανέφερε ο Βρετανός αξιωματούχος, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Βαρσοβίας ως «μια σπουδαία στιγμή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μπλοκ ECOWAS αίρει τις κυρώσεις στο Νίγηρα

Ελβετία: Απίθανο να συμμετάσχει η Ρωσία στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία

Συζητείται η απελευθέρωση 40 ομήρων στις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

Γιατί ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας ακύρωσε συνάντηση με πάστορα της Βηθλεέμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα