ΑΘΗΝΑ
15:56
|
20.04.2024
Η Βαρσοβία έχει ανακοινώσει την αποστολή των τεσσάρων πρώτων μαχητικών αεροσκαφών σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Βρετανίας είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Πολωνία να καλύψει το κενό που δημιουργεί για την πολεμική της αεροπορία η απόφαση να στείλει κάποια από τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που διαθέτει στην Ουκρανία, ωστόσο η πολωνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει έως τώρα επίσημο αίτημα, σύμφωνα με δηλώσεις του Βρετανού υφυπουργού Άμυνας Τζέιμς Χίπι που δημοσιεύονται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να στείλει άμεσα στην Ουκρανία τέσσερα σοβιετικού τύπου αεροσκάφη MiG-29, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα, μετά από τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που απαιτούνται. Την απόφαση της Βαρσοβίας ακολούθησε και η Σλοβακία.

«Θα δούμε πολύ θετικά ένα αίτημα της Πολωνίας για να καλύψουμε τα κενά που έχουν προκύψει. Το κάναμε ήδη όταν η Βαρσοβία παρέδωσε για πρώτη φορά τα άρματα μάχης βαρέος τύπου T-72 στην Ουκρανία αντικαθιστώντας τα με άρματα μάχης Challenger 2, ανέφερε ο Βρετανός αξιωματούχος, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Βαρσοβίας ως «μια σπουδαία στιγμή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα