ΑΘΗΝΑ
01:38
|
19.04.2024
Τα επεισόδια ξεκίνησαν αφότου εγκρίθηκαν οριακά στο κοινοβούλιο οι δύο προτάσεις κατά της κυβέρνησης, φανερώνοντας πως η κοινωνική κρίση εντείνεται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αστυνομικές δυνάμεις υπό τις εντολές της κυβέρνησης του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν κλιμακώνουν και απόψε, για ένα ακόμη βράδυ, την άσκηση βίας κατά διαδηλωτών που διαφωνούν ριζικά με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης αλλά και με την απαξίωση της αγοραστικής τους δύναμης από την αύξηση της ακρίβειας.

Σοβαρές συγκρούσεις και ταραχές διαδραματίζονται σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων, με τα δακρυγόνα και τα χημικά να πέφτουν σαν βροχή και τις σκληρές συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς να εντείνονται στο φόντο των βουνών από σκουπίδια που έχουν σχηματιστεί σε όλους τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας λόγω της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αφότου εγκρίθηκαν οριακά στο κοινοβούλιο οι δύο προτάσεις κατά της κυβέρνησης, φανερώνοντας πως η κοινωνική κρίση εντείνεται αντί να καταλαγιάζει.

H γνωστή Ελληνίδα ανταποκρίτρια στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, σε αποψινή ανάρτησή της στο Τουίτερ επισημαίνει:

«Εξοργισμένοι Γάλλοι με την αλαζονεία της εξουσίας κάνουν καλέσματα μέσω των κοινωνικών δικτύων για έφοδο και κατάληψη του προεδρικού μεγάρου απόψε. Η νύχτα θα είναι μεγάλη και απρόβλεπτη».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει την τυφλή βία των Γάλλων αστυνομικών κατά πολιτών που βρίσκονται απόψε στο δρόμο, τονίζοντας:

«Οι αστυνομικοί απόψε χτυπούν στο ψαχνό όποιον βρουν μπροστά τους! Διαδηλώνει δεν διαδηλώνει! Χάθηκε η μπάλα! Κρίμα, κρίμα για τη Γαλλία, κρίμα!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα