ΑΘΗΝΑ
17:28
|
09.05.2024
Σήμερα η πρώτη τοποθέτηση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, μετά την παραίτησή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τοποθετείται σήμερα για πρώτη φορά μετά το έγκλημα των Τεμπών και την παραίτησή του, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Για ακρόαση έχουν κληθεί από την Επιτροπή και οι δύο πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χρήστος Σπίρτζης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ανέλαβε τις αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, μετά την παραίτηση του κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πρώην υπουργός Μεταφορών αναμένεται να αναφερθεί στην κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων, την περίφημη σύμβαση 717 και στο τι ισχύει για την τηλεδιοίκηση και τη σύμβαση με την Hellenic Train, ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή που αποσείει τις πολιτικές ευθύνες, χρεώνοντας το έγκλημα των Τεμπών σε «χρόνιες παθογένειες».

Παρά τις αντιδράσεις, ο κ. Καραμανλής, επιμένει στην υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, φέρεται να είναι της άποψης ότι πρέπει να κριθεί πολιτικά από τους πολίτες, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να «διαγράψει» το έργο του στο υπουργείο Υποδομών, εξ ου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν φέρεται να έχει αλλάξει άποψη για το ζήτημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτιστική οπισθοχώρηση η μετατροπή της Μονής της Χώρας λέει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»: Προχωρούν την επέκταση του εργοταξίου

Le Figaro: Επανέρχονται οι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία

Φωτιές στο Ισραήλ από τις δηλώσεις Μπάιντεν για την ανάσχεση όπλων λόγω Ράφας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα