ΑΘΗΝΑ
10:49
|
02.06.2023
Βαρουφάκης και Πρέσβης της Παλαιστίνης συζήτησαν για την επέκταση του απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη καθώς και τις εντάσεις εντός των συνόρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σημερινή συνάντηση του με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την συνεχιζόμενη επέκταση του απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη καθώς και τις εντάσεις εντός των προ του 1967 συνόρων.

Καθώς η ξεκάθαρα ρατσιστική κυβέρνηση του Ισραήλ προχωρά στην καθυπόταξη του Ανώτατου Δικαστήριου της χώρας στις βουλές της, Ισραηλινοί πολίτες διαμαρτύρονται στους δρόμους μαζικά. Στην προσπάθειά τους αυτή, βρήκαν αρωγό και τον Ισραηλινό ιστορικό Γιούβαλ Νόα Χαράρι ο οποίος δήλωσε:

«Οι Ισραηλινοί δεν αποτελούν καλή πρώτη ύλη για την κατασκευή δούλων.»

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σχετικά «Χαίρομαι που οι Ισραηλινοί δεν ανέχονται τον ζυγό της δουλείας. Όμως, απεχθάνομαι την υπόνοια, ότι δεν είναι σαν τους Παλαιστίνιους που – όπως έχει «περάσει» στην κοινή γνώμη στο Ισραήλ, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη – είναι περισσότερο επιρρεπείς στην (ίσως και να τους «πρέπει») η υποδούλωση.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Μέχρι και ποινή φυλάκισης σε όσους παραβιάζουν τον νέο νόμο για τα social media

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Σενεγάλη με εννέα νεκρούς

Σε ψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση, στο φουλ οι εκλογικοί μηχανισμοί

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα