ΑΘΗΝΑ
13:54
|
19.04.2024
Βαρουφάκης και Πρέσβης της Παλαιστίνης συζήτησαν για την επέκταση του απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη καθώς και τις εντάσεις εντός των συνόρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σημερινή συνάντηση του με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την συνεχιζόμενη επέκταση του απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη καθώς και τις εντάσεις εντός των προ του 1967 συνόρων.

Καθώς η ξεκάθαρα ρατσιστική κυβέρνηση του Ισραήλ προχωρά στην καθυπόταξη του Ανώτατου Δικαστήριου της χώρας στις βουλές της, Ισραηλινοί πολίτες διαμαρτύρονται στους δρόμους μαζικά. Στην προσπάθειά τους αυτή, βρήκαν αρωγό και τον Ισραηλινό ιστορικό Γιούβαλ Νόα Χαράρι ο οποίος δήλωσε:

«Οι Ισραηλινοί δεν αποτελούν καλή πρώτη ύλη για την κατασκευή δούλων.»

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σχετικά «Χαίρομαι που οι Ισραηλινοί δεν ανέχονται τον ζυγό της δουλείας. Όμως, απεχθάνομαι την υπόνοια, ότι δεν είναι σαν τους Παλαιστίνιους που – όπως έχει «περάσει» στην κοινή γνώμη στο Ισραήλ, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη – είναι περισσότερο επιρρεπείς στην (ίσως και να τους «πρέπει») η υποδούλωση.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα